Незалежна громадсько-політична газета

І телебачення з нового року стане розкішшю

Немає сигналуВЛАСНИКАМ СУПУТНИКОВИХ ТАРІЛОК ВАРТО ЗНАТИ, ЩО ІЗ ПОЧАТКОМ 2020-го СИГНАЛ НАЙПОПУЛЯРНІШИХ УКРАЇНСЬКИХ ТЕЛЕКАНАЛІВ БУДЕ ЗАКОДОВАНО.

Велика кількість жителів району опиниться в зоні ризику. Екрани їхніх телевізорів погаснуть і не показуватимуть жодної картинки, якщо завчасно не вжити упереджувальних заходів.

ТелевежаУ районі льонозаводу свого часу збудовано антену-ретранслятор. Але впродовж багатьох років ніхто так і не подбав, аби її було введено в дію і поліпшено якість прийому телесигналу цифрового телебачення. Відтак високу вежу освоїли оператори інтернет- та мобільного зв’язку і… ворони.  

На початку 2020 року супутниковий сигнал більшості українських каналів буде закодовано. На такий крок ідуть найбільші українські телеканали. Вони стверджують: такими є вимоги сучасного світу і необхідна умова для підвищення якості телепрограм. Відповідну угоду про майбутнє кодування телеконтенту підписано 29.07.2019 р.
У Камінь-Каширському районі наслідки кодування торкнуться більшості телеглядачів, які дивляться телевізор саме через супутникову тарілку.
У майбутньому для перегляду українських телеканалів супутникового телебачення потрібно буде обов’язково купувати недешевий спеціальний ресивер за ціною від 1400 грн., після встановлення необхідно буде зробити дзвінок до відповідного кол-центру, щоб активувати обраний пакет телеканалів. Вся процедура, за словами представників платних операторів телебачення, повинна зайняти від кількох хвилин. Але, як показує практика, не все так гарно працює, як рекламується. Адже сьогодні додзвонитись до кол-центрів вже складно, а на початку 2020 року всі лінії «гарячої» підтримки будуть об’єктивно перевантажені.
Абонплата буде зніматись згідно пропонованих тарифних планів, а це від 79 до 200 гривень за місяць відповідно.
Якість ресиверів для платного перегляду з огляду на надто високу ціну могла б бути кращою, адже сьогодні в нашому місті за 400-800 гривень можна придбати сучасний супутниковий та цифровий ресивер з можливістю смарт-приставки для перегляду телеканалів цифрового телебачення та з мережі Інтернет.
Декілька слів про альтернативну можливість перегляду телебачення в нашому районі.
Крім супутникового телебачення наші земляки можуть самостійно встановити зовнішню телевізійну цифрову антену, направити її на Ковель, Вараш чи Любешів і підключити її до вже придбаного цифрового Т2-ресивера.
До початку наступного року телевізійники обіцяють провести цілу інформаційну кампанію, щоби жоден глядач не залишився без улюбленого телеканалу. Якщо ви дивитеся телебачення через ефірну цифру або через кабель, вас зміни не торкнуться. Але тут починається саме цікаве.
Понад сорок років Камінь-Каширський район є територією саме «невпевненого прийому» телевізійного сигналу. Адже в радіусі до 30-50 кілометрів практично немає жодного передавача цифрового ефірного телебачення. «Упіймати» 32 українські цифрові телеканали може пощастити жителям населених пунктів, котрі знаходяться ближче до ретрансляторів сусідніх Любешова та Ковеля або піднявши антену на десятки метрів вгору, хоча це не дає стовідсоткової гарантії на надійний прийом телесигналу.
У свій час у Камені-Каширському в районі льонозаводу було встановлено металевий каркас телевізійної антени для прийому телеканалів цифрового телебачення, котрий у темну пору доби випромінює яскраве світіння, нагадуючи про себе як про сучасний винахід цифрових технологій. На жаль, непрацюючу антену-ретранслятор «освоїли» оператори мобільного та інтернет зв’язку, а також птахи, яким антена слугує місцем відпочинку.
Щоб уникнути негативного ажіотажу серед місцевого населення, варто готуватися заздалегідь. Тому за посередництвом газети «Полісся» ми сьогодні звертаємось до представників органів районної влади посприяти і завчасно подбати, щоб наші земляки змогли побачити новорічні телепрограми та мати доступ до телеканалів у повному обсязі.
Це не будуть різкі динамічні кроки, але готуватися вже треба. Якщо ви не є клієнтами офіційних супутникових операторів, а таких у нас сьогодні два – “Віасат” та “Екстра” – то з січня 2020 року доступ до улюблених своїх каналів буде припинено.
Сергій КУЗЬМИЧ.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *