Незалежна громадсько-політична газета

Максим Приймачук: «Команда «Слуги Народу» – це вирок старій системі»

avЩойно стартували передвиборчі перегони, народні обранці почали наполегливо готуватися до виборів. Навіть традиційно «спокійний», а подекуди навіть електорально передбачуваний, 23 округ рясніє кількістю кандидатів. Серед них і діюча депутатка Ірина Констанкевич, і заступник голови обласної ради Олександр Пирожик – люди в краї знані та шановані. Поряд з досвідченими політиками є і новачки. Серед таких «зелених» кандидатів і Максим Приймачук. Днями він розповів про особливості виборчого процесу на Волині, нові можливості для молодих політиків, а також про плани та прагнення.
— Максиме, чому саме Волинь і 23 округ?
— Відповідь більш ніж передбачувана: я народився у селі Хотешів Камінь-Каширського району. Проблеми регіону і округу мені добре знайомі. І я можу говорити про, скажімо, бездоріжжя, бо їжджу цими дорогами. Знаю про проблеми селян, бо цим живуть мої рідні та близькі. Гадаю, що лише в такому випадку депутат і люди чують одне одного, можуть ефективно працювати.
Крім цього, вважаю, що іти у народні депутати від округу можна лише тоді, коли ти дійсно можеш втілити в регіоні прогресивні ідеї. Гадаю, що час лірики, гарних обіцянок давно минув. У 2016 році я з партнерами створили житлово-будівельний кооператив. Впродовж останніх кількох років ми створюємо робочі місця у віддалених районах Волинського Полісся. Зараз ми працюємо у Камінь-Каширському районі, а невдовзі плануємо розпочати роботу і у Ківерцівському.

— Що спонукало успішного підприємця піти у політику?
— Мої перші самостійні кроки у професії випали на надзвичайно нестійкий, насамперед в економічному та політичному аспекті, період історії нашої країни. Численні бюрократичні перепони, які виникають перед представниками малого та середнього бізнесу, тотальне ускладнення навіть найпростіших здавалося б процесів, загальна безпорадність людей у скрутних ситуаціях заохотили мене розпочати політичну діяльність.

– Розв’язання яких проблем округу для Вас є пріоритетним?
— В цілому, гадаю, проблеми в нашій країні скрізь однакові, а от шляхи їх вирішення різні. Мені добре знайоме те, що зараз хвилює молодь: низька якість освіти, відсутність гідної роботи, безгрошів’я, неможливість придбання або будівництва власного житла для молодих сімей. Це і мої проблеми теж, а тому я понад усе прагну їх розв’язати.
Упродовж останніх кількох тижнів я спілкуюся із представниками місцевого самоврядування, громадських організації, з молоддю. Разом ми окреслили найгостріші проблеми, і вже склали стратегію їх розв’язання. Характерною особливістю 23 округу залишається той факт, що упродовж 27 років незалежності тут фактично не приділяли уваги питанню житлового будівництва.

— Українці покладають неабиякі надії на майбутній парламент. На вашу думку, у чому має полягати головне завдання нових парламентарів?
— Думаю, що Верховна Рада ІХ скликання буде якісно відрізнятися від попередньої. Найголовніше, що усі ми, виборці, позбулися стереотипу, що «досвідчений» політик — це завжди ефективно. Як виборець, я не хочу бачити у парламенті людей з досвідом політичного перефарбування, кулуарних домовлянь та нецільового використання коштів з державного бюджету. Я іду до парламенту, бо відчуваю, що можу змінити загальний підхід, прагну абсолютно іншого рівня спілкування з людьми. Мені здається, що це основа.

– Участь у виборах — це виклик?
— Безперечно, так. Водночас, у мене немає страху перед складними завданнями. Знаю, що до людей іти не соромно. Якби було інакше, то не відважився б взяти на себе відповідальність представляти 23 виборчий округ у Верховній Раді України.
Переконаний: якщо тебе не влаштовує те, що коїться із твоєю країною, областю, містом – працюй, приймай виклик. Я йду на вибори, щоб підтримати курс Глави держави й досягнути кардинальних і рішучих змін у країні. Вірю, що настав час якісного перезавантаження українського політикуму.

Софія Іленьків.

Вибори
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *