Незалежна громадсько-політична газета

Навічно залишиться живим у пам’яті

с

Минулої п’ятниці на фасаді Видертської загальноосвітньої школи відкрили і освятили меморіальну дошку на честь Сергія Цепуха — випускника навчального закладу, солдата Збройних сил України, який загинув 9 серпня ц.р. від кулі ворожого снайпера під час виконання бойового завдання під Мар’їнкою на Донеччині.
На заході були присутні рідні й друзі Сергія, вчителі та учні, представники влади села та району, духовенство, просто небайдужі односельчани, котрі особисто знали хлопця і прийшли вшанувати світлу пам’ять земляка, який загинув за Україну.
Сергій Цепух народився у Видерті. Після закінчення школи навчався у Рівненському державному базовому медичному коледжі, здобув спеціальність фельдшера. Потім була строкова служба у Збройних силах. З початком російської збройної агресії він добровольцем прибув за власним бажанням до військового комісаріату, після чого був прийнятий на військову службу за контрактом. Служив на посаді санінструктора в 1-му полку охорони Національної Гвардії України. З середини червня цього року він був залучений до здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій області у складі 28-ої бригади Сухопутних військ. Загинув хлопець від кулі ворожого снайпера, яка потрапила в обличчя. Так обірвалося молоде життя захисника України, військовому було лише 26 літ.
Відкрили меморіальну дошку батьки Сергія Цепуха — Михайло Іванович та Галина Іванівна. Після цього присутні вшанували хвилиною мовчання полеглого воїна-героя, поклали квіти та запалили вогники на лампадках.
Директор школи Станіслав Назарчук розповів, що Сергій мав багато планів на життя. “Саме в нашій школі хлопець навчався, дорослішав. У вирішальний час без вагань пішов боронити Батьківщину від зазіхань агресора, віддавши своє життя за мирне небо над Україною. Відтепер педагогічний колектив школи виховуватиме учнів на прикладі героїчного подвигу Сергія. А меморіальна дошка завжди нагадуватиме, що власне життя юнак віддав за мирне життя своїх земляків”, — зазначив Станіслав Лукашович.
“Сергій Цепух був звичайним хлопцем, він виріс на наших очах. У моїй пам’яті він залишився хорошою людиною. Дуже шкода, що його немає з нами. Він гідний син своєї землі, мужня людина, бо захист Батьківщини — це відважний і сміливий крок, який зробить не кожен”, — підкреслив у розмові з кореспондентом сільський голова Михайло Євчук. Він свого часу теж, як говориться, понюхав пороху, в молоді літа був відправлений на війну в гірський Афганістан.
Нагадаємо, що це вже друга меморіальна дошка, розміщена на будівлі навчального закладу. Адже в березні 2015 року такий же пам’ятний знак відкрили на честь полеглого учасника АТО, бійця 51-ої окремої механізованої бригади Дмитра Герасимика, який також був випускником цієї школи.

Олесь Федорович,
село Видерта.

Фото Наталії Шуйчик.

сс

ссс

с5

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *