Незалежна громадсько-політична газета

Фільм уродженця Каменя-Каширського — серед претендентів на “Оскар

'Povodyr (the Guide)' Press ConferenceСпільна кіноробота українського режисера Олеся Саніна та американського документаліста Марка Джонатана Гарріса “Breaking point” (“Переломний момент”) побореться за премію “Оскар” у категорії “Найкращий документальний фільм”.

У стрічці висвітлені події 2013-2016 років, які мали місце на теренах України: починаючи від Революції Гідності, російської окупації Криму та наступного вторгнення і війни на Донбасі.
Насамперед вона присвячена добровольцям, майданівцям, патріотам-українцям, котрі пішли захищати власну країну від ворога. Багато з них до цього були зовсім далекими від військової справи. Загалом за час створення фільму його творцям вдалося записати 86 інтерв’ю та зафільмувати майже 600 годин кіноматеріалу.
Про те, як українці виборювали право на свободу, дізналися навіть по той бік океану. Цьогоріч у березні “Переломний момент” демонстрували глядачам у США. Кінокритики та провідні місцеві видання схвально оцінили роботу.
Довідково: Олесь Санін народився 30 липня 1972 року в місті Камені-Каширському. Для мами українського режисера – Світлани Олександрівни Саніної (в дівоцтві Заїченко) місто на берегах річки Цир є рідним. Згодом із родиною Олесь переїхав до Луцька. Відомий завдяки таким кіношедеврам, як “Поводир”, “Мамай”, а також ряду документальних фільмів.
Підготував Олександр ПРИЙМАК.

International+Documentary+Association+IDA+vKPOeIHjp4Ux

elise.com.ua

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *