Незалежна громадсько-політична газета

“Кращою студенткою Волині” стала дівчина із Нових Червищ

2........Під шалені оплески сотень глядачів у залі, напрочуд весело, драйвово та креативно днями в обласному центрі обирали кращих серед загалу студентської молоді Волині. Позмагатися за цей почесний титул випало десятці спудеїв провідних навчальних закладів краю. Зокрема, й 17-річній Наталії Лосєвій, котра представляла на конкурсі Волинський коледж культури і мистецтв ім. І.Ф.Стравінського. Саме вона у підсумку здобула перемогу. 

Наталія навчається на третьому курсі згаданого навчального закладу. Родом дівчина із Нових Червищ. Її батько Олександр є настоятелем місцевого храму Різдва Йоана Предтечі. Мама Галина – мисткиня, жінка із золотими руками, яка володіє неймовірним талантом створювати із простих матеріалів унікальні витвори мистецтва, новорічні прикраси, іграшки, різні авторські поробки, займається випічкою і оформленням імбирного печива. Та якщо добре придивитися, то у сім’ї Лосєвих повсюдно панує творчий дух. Ним переповнені і нащадки. Обидві їх доньки вміло грають на бандурі. Однак нині тільки Наталія професійно займається музикуванням. Саме цей свій хист вона і представила на суд поважного журі в Луцьку. Цим, певне, і підкорила їхні серця. Хоча, звісно, не в останню чергу допомогла здобути визнання наполегливість, з якою Наталія береться за виконання кожної справи.
Для юнки участь у конкурсі стала справжньою несподіванкою. Розповідає, дізналася про те, що доведеться позмагатися з найсильнішими студентами області, лише за п’ять днів до проведення заходу. За її словами, все робилося поспіхом і від цього майже не сподівалася досягти значного успіху. Тому щиро зраділа власній перемозі.
– Надзвичайно щаслива, а ще дуже здивована здобутим першим місцем. Адже особисто віддавала перемогу іншим конкурсантам. І якось внутрішньо налаштовувала себе на подібний результат. Особливо підупала віра, коли напередодні почали відбуватися різні казуси: то я в таксі забула всі свої речі, то не відкривалися відео, вже думала все, кінець. А тут така приємність. Хоча і важко було поєднувати навчання та підготовку, але попри це втішена, що отримала для себе великий досвід, – каже Наталія.
Звісно найбільше пишаються здобутком доньки батьки.
– Наталія завжди усміхнена, оптимістично дивиться на життя. Можливо, інколи щось не вдається, але донька ставить собі ціль та йде до мети. Навіть коли виникають труднощі, не здається, а всіма силами намагається їх подолати. Цього літа побувала з концертами у Болгарії, Сербії, Німеччині. Має власний рок – гурт “Криші моря”… Націлюємо її на музичну кар’єру. Втомлюється, бо майже щотижня концерти, та її старання недаремні, – з теплотою в голосі повідав під час телефонної розмови Олександр Лосєв.
Почувши запитання про гурт, Наталія весело відповідає: “Дісно, є таке”. І з не меншим ентузіазмом додає, що бажає розвивати власну професійну кар’єру саме у такому форматі. Разом із однодумцями-музиками вона продукує сучасну українську, авторську музику. Дівчина займається написанням пісень для гурту, наразі робить обробки на твори поетеси Ліни Костенко. Думає в майбутньому продовжувати подібні експерименти. А ще безмежно дякує рідним за постійну духовну підтримку, яку відчуває навіть на віддалі.
Тепер на талановиту краянку чекає нове завдання – 14 грудня у Києві поборотися за першість із десятками фіналістів обласних відбіркових турів на всеукраїнському етапі конкурсу. Як і раніше вона не поспішає оцінювати свої шанси на виграш. Але вірить, все буде класно.
До слова, організаторами та ініціаторами проведення конкурсу є Волинська Студреспубліка, ГО “Студентська рада Волині” за підтримки управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА.
Олександр ПРИЙМАК.

ПУБЛІКАЦІЇ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *