Незалежна громадсько-політична газета

“Ти повинен вилікуватися й жити далі”, – Олександр Савченко до волинського “кіборга”

36053771_598608420502182_1995039289976553472_n«Я писав сестрі повідомлення з аеропорту в той час, як прощався з життям» – сорокарічний «кіборг» із 80-ої бригади Василь Шумик з острахом і гіркотою за втраченими побратимами згадує, як боронив Донецький аеропорт. Чоловік перебував там у найгарячіші дні. Тричі контужений учасник бойових дій нині живе в рідному селі Ворокомле та має проблеми зі здоров‘ям. Сьогодні він оберігає свою матір та потребує соціального захисту.

Він перші місяці тільки й говорив про своїх хлопців. Він добровільно пішов Україну захищати, і дякувати Господу Богу, що й вернувся. Я за нього молилася. Жодного дня моє серце не було спокійним, – розповідає Марія Сергіївна, матір АТОвця.

Сама жінка – багатодітна. Вона виховала дочку та шестеро синів. А сьогодні Бог їй послав як винагороду 15 внуків та 14 правнуків. Їй 78 років,  а звання мати-героїня їй присвоїли два роки тому.

– Тітка дуже добра, вона ще й до моєї мами ходить. Мамі моїй 83 роки, то тітка Марія ще й її доглядає, – розповіла сусідка жінки Ірина Сергійчук.

Відвідати родину «кіборга» приїхав голова облдержадміністрації Олександр Савченко. Квіти та щира вдячність за виховання Героя розчулили Марію Шумик до сліз.

– Я щаслива перед людьми і Богом, що маю таких діточок. І щаслива, що приїхали такі почесні гості. Мені в районі завжди допомагають, дуже добрі нині люди кругом, – каже жінка.

Родину забезпечують і матеріальною допомогою, і дровами, і твердим паливом. А після знайомства Олександра Савченка з Василем Шумиком голова ОДА на особистий контроль взяв здоров‘я та благополуччя учасника бойових дій.

28– Не можна бути байдужими, бо багато чого в житті вирішує взаємопідтримка, а гуртом легше впоратися із негараздами. Тобою пишається все село, твої рідні та твій син. Ти маєш мені пообіцяти, що вилікуєшся, – сказав Олександр Ілліч, звертаючись до Василя.

Уже минулого понеділка, 25 червня, «кіборга» привезли до Луцька, аби його обстежили лікарі. Тож тепер нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня Василь Шумик повинен знайти у собі сили вилікуватися та жити заради свого сина, рідних та світлої пам‘яті полеглих побратимів.

Разом з тим, обласна адміністрація прискорює процес виправлення помилок у військових документах, допущених службовцями військової частини, котрі необхідні для оформлення гарантованих державою пільг Герою. Зокрема, в деяких з них замість прізвища «Шумик» писали помилково «Шумік».

– Мої двері завжди відчинені. Я закликаю кожного, хто потребує, звертатися за допомогою. Адже найважливіше в нашому житті – це люди, – резюмував Олександр Савченко.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *