Незалежна громадсько-політична газета

У Гуті-Боровенській заступили на варту вогнеборці

Власна команда рятівників віднині оберігатиме Гуту-Боровенську від пожеж та інших небезпек. Нещодавно в цьому селі успішно запрацювала новостворена МПО.

_DSC0026

Жителі Гути-Боровенської добре знають, до якого лиха може призвести стихія, що вийшла з-під контролю. Чи не щорічно тут виникають займання торфовищ, лісових масивів, горять оселі. Нерідко підступний вогонь нищить не лише майно, а й забирає людські життя. Раніше селяни змушені були чекати на допомогу з райцентру чи сіл поблизу, зокрема Піщаного, де попередньо створили подібний локальний підрозділ пожежної охорони. Та коли вже палає, часу на зволікання просто немає, адже втрата навіть кількох секунд нерідко завершується великою, непоправною трагедією. Тому поява місцевого МПО стала справжнім святом для всієї громади.
Відкривали його, як і належить, урочисто: під гуркіт двигуна та рев сирени пожежного автомобіля, і, що найважливіше, з щирою молитвою до Бога. А от місцеві зірочки-учасники фольклорного колективу “Приданки” потішили присутніх на заході краян, представників управління державної служби надзвичайних ситуацій, органів місцевої влади, лісового господарства гарним виконанням народних наспівів. Зазначимо, що відкриття депо стало можливим завдяки спільній праці мешканців села, підтримці органів місцевої влади, підприємців, працівників лісового господарства, меценатів та сільської громади.

Підготував Олександр ПРИЙМАК.

_DSC0019 _DSC0005

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *