Незалежна громадсько-політична газета

Або плати і їдь, або іди пішки

маршрутка3217Перевізники скасовують рейси, підвищують ціну за проїзд. Стурбовані люди нарікають на стрімке здорожчання послуг перевезення, однобокі рішення власників маршрутів та “нейтралітет” влади і держави у болючих питаннях щоденного життя їхніх громадян.

Проблема доїздів із віддалених сіл до райцентру у нашому районі вже не раз потрапляла на шпальти «Полісся». Журналісти, готуючи з цього приводу матеріали, таким чином доносили до державних посадовців та перевізників нарікання жителів тих населених пунктів, до яких часто не доїжджає маршрутка, обминає, чи ж «передумує» туди їхати.
І ось знову скарга від жительки села Добре Галини Бегаль. Жіночка звертає увагу на уже не нову проблему відміни ранкового рейсу маршруту Камінь-Каширський—Котуш.
— Ми читали у «Поліссі» від 27 грудня 2016 року відповідь перевізника Романа Завадовича, який забезпечував перевезення пасажирів за цим маршрутом. Але ж вона аж ніяк не вирішила наші проблеми. Людям потрібно їздити до райцентру, до сусід-ніх сіл. І саме той перший рейс о 6.00 з Каменя-Каширського був зручним для тих, хто добирався на роботу, — стверджує Галина Бегаль. – Тепер нам залишається пішки ходити?
Зрозуміло, що піші прогулянки, хоч і корисні для здоров’я, але не є виходом із ситуації. І люди в праві висловлювати своє обурення, та от чи хтось почує їх та чи вирішить проблему?
— Роман Завадович серед причин відміни рейсу посилається на погану дорогу. Але ж його маршрутка таки їздить і пізніше — об 11.00 та 14.35. Що, тоді дорога кращою стає? – дивується Галина Бегаль.
Цілком можливо, що покращення стану дороги (і, до речі, не лише у цьому напрямку), можливо, і поліпшила б ситуацію з перевезеннями. Але є й інші причини, через які перевізники відмовляються від рейсів. Про це розповів начальник управління агропромислового розвитку, інвестицій, економіки та розвитку інфраструктури райдержадміністрації Олександр Нікітчук.
— У нас дійсно існують певні проблеми по перевезенню пасажирів на приміських маршрутах загального користування у районі. До 2016 року конкурси з визначення перевізників на внутрішньообласних маршрутах загального користування проводилися на рівні області. На сьогоднішній день: приміські (менш рентабельні) на районному рівні, міжміські – на обласному. Є підприємці-перевізники, які відмовляються від своїх зобов’язань. Як аргументи вони наводять стрімке подорожчання паливно-мастильних матеріалів, безупинне зростання цін на запчастини, нелегальні перевізники, підвищення податкових зобов’язань. Все це, за їхніми словами, порушує нормальну роботу системи пасажирських перевезень. Іншими словами, рейси стають нерентабельними, — розповідає Олександр Лук’янович. – Як вихід вони вбачають підвищення плати за проїзду. Але й це не виправить ситуацію, якщо немає належного пасажиропотоку, як от на ранковий рейс маршруту Камінь-Каширський—Котуш. До речі, перевізник написав заяву про призупинення його саме через це. Законодавство йому дозволяє зробити такий крок. Правду кажучи, Роман Завадович мав намір відмінити рейс з часом відправлення і об 11-ій годині, але поки що погодився зачекати.
Зрештою, тепер у напрямку Камінь-Каширський—Котуш їздять маршрутки не лише Романа Завадовича об 11.00 та 14.35. Здійснюються рейси й інших перевізників. Зокрема, до найбільш віддалених сіл цього напрямку Котуш, Хотешів, Добре, Дубровиця можна дістатися ще маршрутками, що відправляються із Каменя-Каширського о 7.45, 11.45, 15.55 та 19.00, — наголосив Олександр Нікітчук.
І, як повідомили нам на автостанції, кількість пасажирів, які беруть квиточки в касі, зовсім мізерна. Водії, звичайно, підбирають більше людей по дорозі. Однак, за їх словами, поїздки дедалі частіше не окуповуються. Саме тому з 1 січня 2017 року місцеві перевізники домовилися збільшити ціни на проїзд (на міжміських перевезеннях це зробили навіть трохи раніше). Наприклад, міні-мальна вартість проїзду зросла з 3 грн до 4 грн. А задоволення доїхати з Каменя-Каширського, зокрема, до Доброго тепер коштує 11 грн.
До речі, до редакції «Полісся» останніми днями було кілька звернень з приводу здорожчання проїзду. Телефонували люди з Черче, Осівців, Підбороччя. Усі вони збентежені тим, на скільки перевізники підняли ціни. Наприклад, проїзд із Луцька до села Щетинь подорожчав аж на 30 гривень. У Черче з райцентру раніше можна було заїхати за 12 гривень, тепер — за 17 грн. При чому водії гроші беруть навіть з дітей. Як зазначають наші читачі, зокрема, на маршруті Камінь-Каширський – Черче тепер діють такі ціни: проїзд до села Раків Ліс коштує 4 грн, до Бузак – 8 грн, до Мостище – 9 грн, до Мельник-Мостищенських – 11 грн, до Острівка – 14 грн, до Черче – 17 грн, до Щетиня – 20 грн. А от жительки села Осівці Ганна Нестерівна Король та Світлана Дмитрівна Фурдик взяли для порівняння два однакові за кілометражем маршрути з райцентру — до Осівців і Гути-Камінської. Якщо раніше до названих сіл проїзд коштував однаково, зокрема, 4 гривні, то сьогодні в ціні квитка строката різниця. До Гути-Камінської проїзд нині вартує 5 гривень (подорожчав на 1 грн.), а до Осівців — 7 гривень (здорожчав аж на 3 грн). “Чому так?” — запитують жіночки.
Чи обґрунтовано відбулося здорожчання проїзду на кожному маршруті, можна сказати лише після аналізу багатьох складових. У райдержадміністрації з цього приводу зазначили наступне:
— Раніше регулювання вартості проїзду на теренах області відбувалося на рівні облдержадміністрації. Ціна на проїзд затверджувалася зокрема в розрахунку за 1 пасажирокілометр. Тепер, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 240 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548», вилучається норма про те, що органи державної виконавчої влади та виконавчі органи міських рад встановлюють тарифи на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні. Тобто, перевізники самі собі визначають тарифи. Тарифи ми не затверджуємо і впринципі не зобов’язані цього робити відповідно до законодавства, — зауважує Олександр Нікітчук.
Одним словом, ринок надання послуг з перевезення пасажирів на сьогодні нічим не відрізняється від ринку надання будь-яких інших послу. Як зазначає Олександр Лук’янович, у 2016 році підприємців мало не припрошували взяти участь у конкурсі з визначення перевізників на приміських маршрутах.
Хоча водночас зауважимо, є чимало «лівих» перевізників, які, маючи пасажирські буси і озброївшись передбаченим у правилах дорожнього руху дозволом на перевезення до 8 пасажирів, виїжджають поперед автобусом і забирають людей.
— Це є досить серйозна проблема, оскільки через діяльність тіньовиків терпить певні втрати і бюджет. У той же час перевізник, який здійснює регулярні перевезення і у якого “перед носом” забирають пасажирів, через нерентабельність може відмовитися від рейсу. А в кінцевому підсумку знову постраждає пасажир, — пояснює Олександр Лук’янович.— Як приклад такі нелегальні перевезення здійснювалися у напрямку Ворокомле. З цього приводу з моєї ініціативи тут було зібрано громаду, з якою обговорили питання недопущення нелегальних перевезень. Проте знову надходить інформація про курсування того ж транспортного засобу.
Крім того, у попередні роки перевізникам хоча б держава компенсовувала перевезення пільгових категорій пасажирів. Тепер підприємці вже втратили надію, що їм повернуть заборговане. Відповідно і вдаються до радикальних кроків, аби не працювати собі у збиток.
Ось таке зачароване коло. З одного боку перевізник не хоче (і це об’єктивно!) працювати собі у збиток і підвищує ціну на проїзд. З іншого ж боку доходи людей (зарплати, пенсії тощо, а є й такі, що взагалі із цього нічого не отримують) дуже відстають від здорожчання життя. Відтак виникає конфлікт інтересів, у якому влада і держава стали осторонь та спостерігають, як кожен з людей доводить свою правду.

Тетяна Приходько.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *