Незалежна громадсько-політична газета

Зимовий екстрим юних краєзнавців

Зимова пора владно вступає у свої права. Уже, дивись, і річка вкрилася кригою, а міські вулиці враз погарнішали, ніби за ніч їх розфарбували білою фарбою. А про ліси, притрушені сніжком, вже й говорити нічого. Для відчайдухів–екстремалів — це улюблена пора року. Саме тому нещодавно обласний Центр туризму, спорту та екскурсій організував дводенні змагання для вихованців туристсько-спортивних гуртків з краєзнавчого крос-походу.

Захід відбувся на базі школи села Холопичі Локачинського району. За першість змагалися 22 команди з Камінь-Каширського, Любомльського, Локачинського, Горохівського, Турійського, Володимир-Волинського, Маневицького районів.

Туристсько-краєзнавчий крос-похід передбачав долання маршруту з орієнтуванням по карті та виконання краєзнавчих завдань на етапах. Відповідно до програми заходу, відбулися і змагання зі спортивного орієнтування, під час яких юні спортсмени долали спринтерську дистанцію за вибором.

Приємно, що відразу в двох вікових групах до числа переможців потрапили команди нашого району. Зокрема, друге місце у старшій віковій групі вибороли школярі ЗОШ с. Раків-Ліс. Крім того, у молодшій віковій групі команда Камінь-Каширського району посіла також другу сходинку змагань.

У рамках програми заходу юні туристи відвідали історично-архітектурну пам’ятку XVII ст. – комплекс Свято-Михайлівської козацької церкви у селі Кисилин Локачинського району, костел та будівлю однієї з старіших академій чернечого ордену Тринітаріїв, меморіальний комплекс “Голокосту”.

 

Олесь Федорович.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *