Незалежна громадсько-політична газета

Комфорт. Затишок. Зручності.

ТАКИМИ КРИТЕРІЯМИ ВІДПОВІДАЮТЬ БІЛЬШІСТЬ ДИТСАДКІВ  РАЙОНУ.

DSC_0457

Праця педагогів дошкільного закладу є надзвичайно важливою на шляху становлення особистості дитини. Адже вихователі дитсадочків разом з батьками дають старт дитині у життя. Від того, яке було дитинство і хто вів дитину за руку в ці роки, наскільки якісну освіту вона отримала, залежить і те, якою людиною стане вона в дорослому житті. А якість дошкільної освіти великою мірою залежить і від умов.

Цьому питанню, звичайно, приділяється багато уваги. На покращення матеріально-технічних умов витрачається чимало коштів.

Для прикладу, у Воєгощанському  ДНЗ «Казка» на поточний ремонт витрачено 8300 гривень (кошти сільської ради). За батьківські кошти в сумі 7500 грн. заготовили паливо на зиму. Окрім того провели господарські роботи для покращення умов. Зокрема, облаштували плиткою коридори, туалетну кімнату (11772 грн), провели капітальний ремонт стелі в старшій групі (7885 грн). Також утрамбували бруківку (3123 грн.), часткво відремонтували огорожу ДНЗ (1800 грн). Поряд з цим придбали принтер (4685 грн), оновили розвивальне середовище.

У Броницькому дошкільному навчальному закладі «Малятко» на покращення матеріально-технічної бази затрачено 84 тисячі гривень. Тут провели поточний ремонт всіх приміщень ДНЗ. Побілено, пофарбовано, оновлено шпалери, викладено плиткою підлогу у харчоблоці, замовили витяжку для кухні. Також провели заміну унітазів, частковий ремонт покрівлі та капітальний ремонт підлоги ігрових вуличних павільйонів. Придбали нову постільну білизну, шторри та тюлі для музичної зали, коридору. Купили столовий інвентар та посуд, господарчі товари.

Дбають про комфорт та затишок і у Видертському садочку «Росинка». Цього року тут 16 тисяч гривень витратили на ремонт стелі. Окрім того закупили посуд, іграшковий матеріал.  Придбали також ноутбук, проектор, проекційний екран на загальну суму 17733 грн. В садочку відремонтували сантехнічне обладнання, провели поточний ремонт приміщень. До кінця поточного року котельню ДНЗ планують переобладнати на тверде паливо. На придбання відповідного котла районна рада виділила 40 тисяч гривень.

А, наприклад, у Сошичненському дитсадку «Струмочок» встановлено всі надвірні споруди за батьківські і спонсорські кошти. Поновлені ігрові куточки в кожній групі. Прочищена каналізація. Підготувалися тут вже і до зими: завезли 33 тонни торфобрикету. Більше 10 тисяч гривень витрачено для поліпшення умов праці працівників та дітей.

Отже в усіх садочках району завдяки плідній творчій праці педагогів та вцілому колективів створені хороші умови для повноцінного всебічного розвитку дошкільнят. Педагогічні колективи в тісній співпраці з адміністраціями закладів та батьківською громадськістю позитивно вирішують всі проблеми у створенні відповідної навчально-матеріальної бази, ігрових розвивальних осередків, затишку та комфорту в кожній віковій групі.

Тетяна Приходько.

DSC_0445

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *