Незалежна громадсько-політична газета

Готуємося зустрічати осінь

Кінець серпня тішитиме теплом. А ось в осінню пору аж до середини листопада не бракуватиме дощових періодів, після чого прийдуть сніги та відчутно похолодає. Завершиться осінь практично зимовою погодою.
Детальніше про секрети погоди розповідає народний синоптик із Каменя-Каширського Володимир Деркач (на фото).

Вересеньбілочка

 

Початок осені відзначиться частою зміною погоди, як наслідок у першій декаді вересня час від часу буде досить вітряно. Стосовно опадів, то вони помірні, але ймовірність їх висока. Температура вдень комфортна, майже літня. Кілька похмурих днів не зіпсують загальної картини, хоча ночі стануть прохолоднішими, але без заморозків. Продовження місяця потішить справжнім осіннім теплом. Однак повернення до літніх температур не варто чекати. Потому знову “мокрі” періоди чергуватимуться з “сухими”. А далі задощить сильніше, холоднішатиме. Така погода протримається майже до кінця вересня.

пес жовтеньЖовтень

Жовтень розпочнеться доволі гарно. Будуть невеликі опади в середині декади (1-2 дні), а затим потепліє і настане “бабине літо”, якому радітимемо близько тижня. Приблизно після свята Покрови поступово холоднішатиме, зросте ймовірність слабких опадів. Температура вночі сильно знизиться, проте не перетне нульової позначки. Наостанок 2-3 дні відносного тепла та незначні нічні приморозки, опадів мало.

кіт листопадЛистопад

У листопаді поступове зниження температури продовжиться, особливо вночі, дощитиме, інколи з переходом у мокрий сніг. Наступна десятиденка стане репетицією зими, попереджаючи, що вона не за горами. Середина місяця ще потішить кількома відносно теплими днями, опадів не спостерігатиметься. Під завісу листопада стрілка термометра плавно опускатиметься донизу. Можливі невеликі морози, в деяких регіонах і міцніші. Згодом посиляться опади, сніжитиме все більше.
Володимир ДЕРКАЧ.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *