Незалежна громадсько-політична газета

“Швейний батальйон” тримає оборону в тилу

Поки чоловіки б’ють ворога на передовій, жінки активно організо-вуються для забезпечення їх усім необхідним тут, вдома.

IMG_20220307_152603Так, на Камінь-Каширщині на повну силу працюють волонтерські батальйони, кухарські, медичні… і також швейні. Їх насправді є багато. Сьогодні розповімо про групу ініціативних кра-янок, які зібралися у невеличкій швейній майстерні в Камені-Каширському та на чолі із пані Наталею взялися шити вкрай необхідні сьогодні розвантажува-льні пояси. Це такі собі військові жилети із безліччю кишень, які називають «розгру-зкою». Вони є однією з невід’ємних атрибутів військової амуніції, адже полегшують доступ бійцям до речей, котрі завжди мають бути «під рукою». У цей час, як і більшість військових товарів, «розгрузки» нині є справжнім дефіцитом. Тож наші жінки щойно почули, що можуть бути корисними у їх пошитті, одразу згуртувалися.

IMG_20220307_152551
«І молоді, і старші одразу поприносили з дому швейні машинки та все, що могло знадо-битися у цій справі, та приступили до роботи практично з перших днів військового вторгнення росії в Україну. Шиємо з того, що маємо, бо дуже потрібно. І хоч жилети виходять різні, вони дуже допомагають нашим захисникам», — розповідає пані Наталія.
IMG_20220307_152023У невеличкій кімнаті розмістилося до десятка жінок, кожна з яких виконує свою роботу. Хтось кроїть, хтось шиє, хтось готує необхідні матеріали… Жінки залу-чили до справи і чоловіків.
«Вони із цвяхів роблять спеціальні застібки, бо їх роздобути сьогодні ще складніше, ніж нитки чи тканину. Ми вже пові-дшивали їх і з старих сумок, рюкзаків, комбіне-зонів», — кажуть жінки, які ні на хвилину не припи-няють працювати.

IMG_20220307_152414
Не розслабляються, адже роботи біля кожної «розгрузки» дуже багато. За день їм вдається пошити лише близько 15 жилетів. Проте завзяття швеям не позичати. Кажуть, для наших військових, задля перемоги готові працювати і вдень і вночі.

IMG_20220307_152242
«Багато небайдужих людей відгукуються і допомагають із ткани-нами. Волонтери переда-ють адресно виготовлену амуніцію бійцям. А ми шиємо та молимося, щоб кожного нашого війсь-кового захистив Господь, щоб Він вберіг усіх людей, які опинилися під обстрілами путінських терористів», — кажуть жіночки, вперто три-маючи оборону України у швейному цеху.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *