Незалежна громадсько-політична газета

У Раків Лісі колють кабанів для Збройних сил України!

Голодному москалю ніколи не перемогти                                       ситого українського козака!

Російські орки відправилися захоплювати Україну наче й великою силою: людей нагнали багато, військової техніки, грізної зброї набрали різної, торби провіанту. Тільки от на ділі виявилися нікудишніми вояками, як аналогічно і все, з чим сюди йшли. Зустрівши на своєму шляху українських солдатів та добре від них отримавши прочухана, злякалися страхом великим. І міцніє ця боязнь з кожним днем, адже окупанти зазнають небачених втрат як у живій силі, так і в озброєнні, майже не мають чого їсти. До речі, Путін відправив воювати свою орду із сухпайками, термін придатності яких закінчився ще у 2015 році. Та й тих вистачило всього на кілька днів, бо ж недоумок-карлик сподівався захопити Київ всього за 48 годин. А от наші захисники, навпаки, кріпнуть духом і, відчувши запал перемог, іще з дужчим завзяттям б’ють москальських зайд.

1

На противагу супротивникам харчуються вони добре. Весь народ дбає про те, аби військовим нічого не бракувало, зокрема, їжі. Домашні борщі, крупи, закрутки із різноманітною консервацією, сало й багато чого ще смачного і поживного не припиняють відпра-вляти на передову.
275500760_704871920533615_2858176811901265973_nСвій вклад у забезпечення про-дуктами харчування солдатів української армії роблять також жителі Камінь-Каширщини, не шкодуючи для них найкращого. Про приклад такої турботи нещодавно пові-домила на своїй сторінці у Фейсбуці староста Раково-ліського старостинського округу Інна Півень. Звичайні хлопці, учасники місцевої територіальної самооборони, власним коштом придбали кабанця, щоб із нього згодом кухарі-волонтери села наготували чимало смачних страв для наших хоробрих армійців, які нині ведуть боротьбу з ворогом, а також для жителів вражених війною територій, де відчувають потребу в їжі.

Раків275613860_1109135459883263_1496630468213331174_n Приємно, що ці патріоти — не єдині в своєму доброчинстві. Навколо хорошої справи об’єдналася загалом уся громада Раків Лісу. Селяни приносять харчі, готують самотужки м’ясні, рибні консерви тощо, печуть хліб, пироги, печиво, жертвують одяг, інші потрібні речі, гроші. Вантажівки допомоги від них їдуть в гарячі точки країни, де люди виживають під обстрілами. Одна з таких успішно здійснила поїздку до розбомбленого російським агресором Миколаєва. На черзі інший рейс. З міркувань безпеки ми не будемо повідомляти кінцевий пункт маршруту.
2

Також згуртувалися та підтримують раківлісців у цій важливій місії жителі інших сіл району – Воєгоща, Мостище, Теклине, Видричі, Підцир’я, Грудки, Брониця, Гута-Боро-венська. Щодня звідтіля у імпровізований логістичний пункт, який організували у Раків Лісі, привозять готові продукти, м’ясо. За словами старости Інни Півень, чотири кабани, закуплені небайдужими мешканцями Підцир’я, за цей час уже доставили волонтери Микола Букало та Віктор Козік.

Олександр ПРИЙМАК,
село Раків Ліс.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *