Незалежна громадсько-політична газета

Весь світ допомагає українцям пережити важкий час

Чи не через день на Камінь-Каширщину надходять гуманітарні вантажі з-за кордону.
І це не лише підтримка від поляків, зокрема, партнерів по реалізації спільних проєктів, а й від німецьких громадян. Допомагають організовувати її наші земляки, які живуть за кордоном, або до початку війни в Україні їздили до Німеччини на заробітки.

1Так, минулого тижня у Камінь-Каширський доставили допомогу від небайдужих німців та поляків із міста Мангейм (Mannheim). Як розпові-ла наша краянка Альо-на, тамтешні жителі зібрали речі, які можуть стати в нагоді для потерпілих від військо-вого вторгнення Росії в Україну. А це продукти харчування, одяг, засо-би гігієни тощо. Волон-тери доставили у коор-динаційно-волонтер-ський центр, що діє у закладі загальної сере-дньої освіти “Камінь-Каширський ліцей №2”, наразі лише частину гуманітарної підтримки. Наступні рейси будуть здійснені найближчим часом.
До речі, німці не лише зібрали і відправили в Україну гуманітарну допомогу, а й надали прихисток для багатьох українців, які змушені були тікати від війни.
2Крім того регулярно гуманітарну допомогу із Німеччини та Польщі доставляють і у Раків-ліський старостинський округ. Тут у волонтер-ському осередку її розвантажують, сор-тують та відправляють туди, де її потребують. Займаються доставкою вантажів з-за кордону, зокрема, з німецького міста Любек (Lubeck), за словами старости Інни Півень, Володимир Гальом, Анатолій Галь-ом, Олександр Гальом, Ярослав Прач, Павло Хаймик.
Зауважимо, що із Раків Ліса допомога щодня переправляється на передову у різні куточки країни. Зокре-ма, у Миколаїв, Київ, Сарни. Її отримують, як розповідає Інна Юріївна, і військові, і мирні жителі, котрі залишаю-ться під обстрілами. А також наші військові у Володимирі. Разом із речами, переданими закордонними друзями, везуть також смаколики, приготовані раків-ліськими господинями.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *