Незалежна громадсько-політична газета

У Публічній бібліотеці громади – скорочення

Публічна бібліотека Камінь-Каширської міської ради — це об’єднання бібліотек всієї громади в єдине структурно цілісне утворення. Сьогодні цей заклад підпорядковується управлінню гуманітарної політики міської ради і має шанси стати справжнім осередком культурного життя в громаді попри певне скорочення працівників. Принаймні у цьому переконані депутати та посадовці, які наприкінці минулого року прийняли відповідне рішення.

1-23— Ми не закриваємо заклади. Бібліотеки будуть працювати. Лише приводимо у відповідність штатний розпис, — зауважив на сесії керівник управління гуманітарної політики Сергій Лукашук перед затвердженням депутатами рішення про кількість штатних одиниць, яких, до речі, тепер буде менше майже на половину.
Бо, як зауважив міський голова Віктор Пась, якщо проаналізувати витрати на бібліотечну систему міської ради, то не можна не помітити певну диспропорцію: у 2021 році на зарплату бібліотекарям було витрачено 6 мільйонів гривень, при цьому книг придбали лише на 30 тисяч гривень.
Отож рішення про новий штатний розпис, яке обговорювалося в усіх депутатських комісіях ради, передбачає в усіх старостинських округах, де діє дві бібліотеки, лише одного завідувача, а де чотири бібліотеки – два.
Таким чином по два бібліотекарі (завідувачі бібліотек-філій) працюватиме лише у чотирьох старостинських округах із шістнадцяти. Зокрема, у Великоглушанському, Черченському, Бузаківському та Пнівненському. Загалом штатних працівників у Публічній бібліотеці Камінь-Каширської міської ради налічуватиметься 36 одиниць.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *