Незалежна громадсько-політична газета

На півдорозі до хорошої дороги

Населені пункти Піщанського старостинства з’єднуються між собою ґрунтовими та білощебеневими автошляхами. Уже не один рік жителі довколишніх сіл нарікають на стан доріг в напрямку Полиць, Піщаного, Верхів, а також з Піщаного на Великий Обзир. Частково проблему вже нарешті вирішили, однак надійшли нові скарги на один із напрямків – люди з Великого Обзира після негоди та «оранки» вантажівками намертво грузнуть в піщаному покритті й стають відірваними від цивілізації.
Місцями на автошляхах округу вже давно відсутнє тверде щебеневе покриття, тож у ямах та грузькому піску часто застрягали не лише автомобілі, але й автобуси, «швидка». Нерідко, аби вибратися із пастки, люди змушені були викликати рятувальників.

259514557_284135230394354_8066324390313776179_nПро проблему безліч разів йшлося у засобах масової інформації, в тому числі на сторінках «Полісся». Більшість згаданих напрямків неодноразово потрапляли до переліку доріг, які підлягають першочерговому ремонту. Навіть якщо десь щось і підлатували, то таке покриття під навантаженням транспортних засобів та дією опадів швидко втрачало свої експлуатаційні властивості й потребувало чергового коригування.
«Усі ці автошляхи – обласного значення, а отже саме Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області має займатись їх ремонтом. Особисто звертався туди з проханням оперативно хоча б “полатати” ці дороги. Бо деінде неможливо взагалі було проїхати. У службі відповіли, що проведення відповідних робіт у 2021 році буде здійснюватися за рахунок коштів, які виділятимуться Камінь-Каширському району на експлуатаційне утримання автодоріг, й пообіцяли вирішити нашу проблему», — зауважив староста Піщанського старостинського округу Ростислав Смаль.
Частину обіцяних робіт, починаючи з літа 2021 року, таки справді виконали: дорогу Полиці-Піщане прогрейдерували та засипали щебенем ями. А з Каменя-Каширського до Полиць цьогоріч завершили роботи з укладання асфальтованого покриття.
Однак нещодавно місцеві жителі вкотре поскаржились на шлях із Піщаного до Великого Обзира, люди знову застрягли автівкою у піщаній пастці. Подібні казуси все частіше трапляються на всій протяжності дороги між згаданими населеними пунктами. Особливих клопотів завдають дві непрохідні ділянки, решта — менш проблемні, але невдовзі також можуть перетворитися в прірви. Тож селяни побоюються взагалі стати відірваними від цивілізації.
«Проблемні ділянки у напрямку Піщане-Верхи та Полиці-Піщане вже облагородили, засипали щебенем. Обіцяють полагодити й дорогу на Великий Обзир. Постійно виникають якісь труднощі то з пальним, то з наявністю будівельного матеріалу. Але нібито до кінця року питання таки вирішать й люди вже могтимуть нормально добиратися і до цього села. Сподіваємося, що нас не обманюють», — каже староста.
Іванна Гайдучик.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *