Незалежна громадсько-політична газета

Сергій Остапук: “Мета нововведень — зручності і комфорт для споживачів наших послуг”

Наприкінці літа Укрпошта розпочала на Камінь-Каширщині та Любешівщині впровадження експерименту із пересувними відділеннями. Отримавши для цього 10 сучасних автомобілів, вона запустила їх у роботу і поштовики курсували певними маршрутами у найвіддаленіші села району: розвозили кореспонденцію, різного роду соціальні виплати, пенсію, періодику… А вже із жовтня пересувні відділення почали працювати у постійному режимі. 

DSC_0609

Втім такі зміни люди сприйняли кожен по-своєму: хтось ностальгує за своїми листоношами, окремі незадоволені обслуговуванням, так би мовити, на дорозі просто неба, інших турбує те, що авто приїжджає лише раз чи два на тиждень.
Якось до редакції завітав 82-річний житель села Житнівка Василь С. Дідусь звернув увагу на ряд незручностей у зв’язку із запровадженими нововведеннями: “Пенсію виплачують на вулиці. У машині. Там — столичок маленький, а на ньому — комп’ютер. Відомість навіть не поміщається. Добре було б, якби такі пересувні відділення Укрпошти надавали послуги у приміщеннях з відповідними умовами”.
Наші читачі у відгуках на новий поштовий сервіс також розповідають про неадаптованість бригад пересувних відділень до нових умов надання послуг, над підвищенням рівня якості яких ще потрібно немало працювати, про незручність з очікуванням поштового автомобіля, підлаштовування під графік його руху тощо.
Отож про впроваджені зміни, їх недоліки і переваги сьогодні говоримо із начальником Камінь-Каширського відділення Укрпошти Сергієм Остапуком.
— Сергію Омеляновичу, чи і ви отримуєте подібного роду зауваження від жителів територіальних громад, де Укрпошта надає послуги?
— Так, зустрічаємося із певним невдоволенням наших клієнтів. Але це, вважаю, явище тимчасове: люди просто ще не звикли. Згодом вони зрозуміють, пересвідчаться в тому, що з пересувними відділеннями надання послуг якісніше.
Камінь-Каширське відділення Укрпошти обслуговує усі населені пункти Сошичненської, Камінь-Каширської, Любешівської громад, а також чотири села Прилісненської ТГ (колишніх Ново-Червищанської та Тоблівської сільських рад).
— А скільки «пошт на колесах» запрацювало у нас? Чи довелося у зв’язку із цим закривати по селах стаціонарні відділення?
— Кількість об’єктів, де надають поштові послуги, ми не зменшили. Загалом у нас діяло 60 сільських відділень поштового зв’язку. Тепер без змін діють 25 ВПЗ (щоправда з часом їхній робочий графік зміниться: вони будуть відкриті не 4, а 5 днів на тиждень). Ще у 26 з них залишилися працювати листоноші села, які раніше надавали поштові послуги 3 дні на тиждень, а тепер — 4 дні. Разом з тим довелося припинити роботу сільських відділень у селах Радошинка, Великий Обзир, Клітицьк, Хоцунь, Шлапань, Бережна Воля, Мукошин, Невір. Довелося оптимізувати чисельність штату, але це не означає, що відбулося масове скорочення. Ми не були зацікавлені в тому, щоб звільняти людей, тож їм надавалася можливість працевлаштуватися, так би мовити, по-іншому. Тобто, наприклад, листоношам, які працювали у селах, де немає стаціонарного відділення, пропонували перейти у штат мобільних бригад. І, до речі, перехід до формату пересувних відділень дозволяє співробітникам працювати на 0,8-1,0 ставки та заробляти у середньому на 70% більше. Крім того, ми додатково взяли на роботу водіїв та начальників пересувних відділень. Відтак обслуговує населення тепер у нас 10 «пошт на колесах», з яких 5 на Любешівщині та 5 на Камінь-Каширщині.
2

— А в якому режимі та за якими принципами вони працюють?
— Графік роботи пошти розрахували для кожного населеного пункту відповідно до обсягів роботи. Досвід показує, що кількість днів роботи пошти у селі залишається на тому ж рівні. До сіл із населенням менше 100 жителів авто заїжджає один раз на тиждень, до 500 — двічі, до 1200 — тричі, чи й більше залежно від потреби. За необхідності графіки переглядаються та адаптуються до потреб клієнтів, і точно навіть у найменших селах, таких, наприклад, як Дубровиця, Залазько, Михнівка та інші ми забезпечимо свою присутність щонайменше один раз на тиждень. У селах же, де кількість населення більше 1,2 тисячі, залишилися працювати стаціонарні відділення.
— Але чи встигають пересувні відділення протягом дня надати необхідну кількість послуг? Чи, можливо, людям, до яких не дійшла черга, доводиться чекати, коли авто приїде наступного разу, щоб вирішити свої питання?
— Бригада пересувного відділення складається із трьох осіб: листоноша ПВПЗ, начальник ПВПЗ та водій-супроводжувач. Начальник має надавати клієнтам всі поштові, логістичні та фінансові послуги за визначеним у населеному пункті графіком. Листоноша та водій-супроводжувач у цей же час доставляють пенсії, пресу, продукти та інші замовлення клієнтів до їхніх будинків. Тобто загалом вони встигають із обслуговуванням населення. Але навіть якщо хтось і не встиг чи вчасно не взяв до уваги графік роботи пересувного відділення, він, як і раніше, може звернутися до стаціонарного відділення – усі вони залишились працювати. Крім того, запровадивши таку практику, варто зазначити, ми значно покращили умови праці передусім листонош. Бо якщо раніше їм потрібно було пішки чи на велосипеді долати великі маршрути з кореспонденцією, газетами, товарами та грошима, то тепер вони працюють у комфортному автомобілі з водієм-супроводжувачем, що набагато безпечніше. До речі, з грудня в окремих населених пунктах буде збільшено час роботи ПВПЗ.
Без имени-1

— Однак люди нарікають, що обслуговування в автомобілі некомфортне.
— У населених пунктах, де ми маємо точки присутності, обслуговування відбувається не в автомобілях. Нам надають у користування приміщення сільських рад, клубів, бібліотек… Тож клієнтів приймаємо у них. У Житнівці деякий час не мали такої точки присутності, але сільський староста пообіцяв підшукати для цього відповідне приміщення. Наприклад, у таких селах як Городок, Винімок, Сваловичі, Пожог, Люботин, Каливиця адміністративні приміщення взагалі відсутні, тому обслуговування відбувається в автомобілях, або, як от в Бучині — в хатині. Зрештою ми відкриті до обговорення всіх больових точок і по можливості завжди вирішуємо усі проблеми.
— Ви кажете, що покращили умови праці для листонош. А як щодо осучаснення роботи стаціонарних відділень?
— Наразі відділення у Раків Лісі, Хотешові, Черче, Великій Глуші, Сошичне, Брониці, Пнівне, Залізниці, Видерті уже автоматизовані. Звичайно, у цьому списку також Камінь-Каширський та Любешів. Вони підключені до інтернет-мережі, тут встановлені термінали. До кінця року плануємо завершити комп’ютеризацію відділень у селах Добре, Грудки, Ворокомле, Нуйно, Залісся, Нові Червища, Піщане, Мала Глуша, Бірки, Ветли, Залаззя, Седлище, Цир. Це дозволить надавати тут більш широкий спектр послуг нашим клієнтам. Місцеві жителі зможуть, зокрема, оплачувати послуги карткою, відправляти поштові перекази, оформляти платежі онлайн. Тут же можна буде знімати готівку із карток, оформляти страхові поліси на авто. Тож, погодьтеся, позитивних моментів у впровадженні поштової реформи набагато більше, ніж здається на перший погляд. І чи не головне те, що Укрпошта – єдина компанія, яка надає послуги на 100% території країни, в тому числі в кожному куточку Камінь-Каширщини, Любешівщини.

Спілкувалася
Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *