Незалежна громадсько-політична газета

У порядок призначення субсидій внесені зміни

subs_82877Ще не встиг народ добре розібратися, як же нараховуються субсидії та у яких випадках людина здобуває на них право, а міністри знову придумали нововведення.

Ось нещодавно, 30 квітня, набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 27 квітня ц.р. № 319 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України». А нею вносяться зміни, зокрема, до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 (зі змінами).

“Що ж тепер Кабмін вигадав, щоб полегшити людям життя?”, — запитують наші читачі. Із цим та іншими запитаннями ми звернулися до начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Максима Демидюка.

— Максиме Максимовичу, коротко про те, що змінилося.

— Змінилися умови та терміни призначення субсидій, соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами.  Також уточнені види і розміри доходів, які застосовуються при наданні субсидій окремим категоріям громадян.

— Розпочнемо з умов призначення.

— З 1 травня 2016 року субсидія буде надаватися без урахування пільги, тобто особам, які мають право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу, при призначенні субсидії враховується вартість плати за послуги без урахування пільг.

— А як щодо терміну призначення.

— Відтепер субсидія на житлово-комунальні послуги призначатиметься з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців, на тверде паливо – за особистим зверненням на календарний рік, орендарям – до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців та до кінця місяця, в якому закінчується строк договору. Наприклад, якщо людина звернулася за призначенням субсидії у травні, субсидія їй надаватиметься з травня 2016 року по 30 квітня 2017 року. Якщо документи на призначення субсидії подані у липні, вона діятиме із липня по 30 квітня 2017 року. Однак слід зауважити, що нарахування субсидії на опалювальний період буде проводитися у відповідності до розпоряджень голови райдержадміністрації про початок та закінчення опалювального сезону.  Громадяни зобов’язані щомісячно сплачувати вартість фактично використаної послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *