Незалежна громадсько-політична газета

Окрилені успіхом, але без підтримки

с1Для юних акторів, володарів гран-прі обласного огляду-конкурсу театрального мистецтва не знайшлося коштів, що й завадило їм взяти участь у всеукраїнському конкурсі.

Існують різні думки про місце зародження і становлення театру як такого. Відомо, що це слово — грецького походження і вказує на рід мистецтва, а також будівлю, призначену для представлення драматичних творів перед публікою. Традиційно включає сцену — майданчик, де відбувається дія, і зал для глядачів.

Втім, театр — це не тільки приміщення. Це стан душі актора — людини яка виходить на сцену. Прикро, але в нашому місті, як такого театру немає. Натомість є талановиті аматорські театральні гурти.

Окремі з них досить відомі за межами району. Приміром, вже не перший рік глядачів на обласних конкурсах тішить своїм сценічним та режисерським мистецтвом акторська юнь Камінь-Каширського районного будинку дитячої та юнацької творчості, яким керує директор Людмила Соловей. Нещодавно вихованці цього закладу, учасники театрального гуртка Юлія Приймак, Назар П’ятенко, Софія Кузьміна, Наталія Борох, Анна Букало, Ольга Назарук, Ірина Фарина, Стас Сорока, Дмитро Данилюк, Богдан Грицак здобули гран-прі обласного огляду-конкурсу, який проводився у селищі Маневичі. Діти представили п’єсу “Код Шевченка”, сценарій до якої особисто розробила керівник театрального гуртка Світлана Шуляр. Музичний супровід оформила викладач Наталія Тетянчук. Таким чином вони здобули путівку на всеукраїнський конкурс, однак не змогли поїхати через відсутність необхідної суми коштів.

— Сьогодні в Україні досить складно знайти нормальний сценарій на сучасну тематику, — розповідає Світлана Михайлівна. — Воістину невичерпною є літературна спадщина Тараса Шевченка, в словах якого є дуже багато пророчого. Я переплела творчість видатного Кобзаря з подіями сучасності — Революцією Гідності та війною на Сході. Вийшла досить цікава сценка на 15 хвилин. Вона дуже сподобалась учасникам нашого гуртка, хоча спочатку вони хотіли зіграти якусь комедію.

Перевтілитися в образи героїв Тараса Шевченка досить складно, акторська праця важка, як і будь-яка інша. Проте наші діти гарно впорались і тим самим заслужили визнання, — додала Світлана  Шуляр.

с2 с3

Олесь Федорович.

Фото автора.

 

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *