Незалежна громадсько-політична газета

Для Камінь-Каширської громади замовили ще один шкільний автобус

5b98cd12b6a83735897312 (1)На його придбання міська рада виділила майже мільйон гривень. Завдяки співфінансуванню, а воно, зазначимо, відбувається на умовах 50 на 50, автопарк закладів освіти територіальної громади має поповнитися вже на початку цього навчального року.
Як зауважує в.о. начальника управління гуманітарної політики міської ради Сергій Лукашук, новенького автобуса отримає Черченський ліцей. Правду кажучи, цей опорний заклад хоч і має пришкільний інтернат, та все ж потребує і транспорту для довезення здобувачів освіти. Адже доїжджає на навчання у Черче більше півсотні дітей.
— У нашому ліцеї навчаються старшокласники із Мельник-Мостище, Острівка, Підбороччя, Щитиня. Близько 15-20 дітей, щоб не добиратися на уроки щодня, залишаються ночувати в інтернаті, що діє при закладові, — зауважує директор Валерій Савчук.
Інші діти користуються переважно рейсовими автобусами. Втім і для учнів 10-11 класів із Мельник-Мостище, і для 5-11 класів із Острівка, переконані батьки дітей і керівництво школи, значно зручніше і безпечніше буде добиратися спецтранспортом. Тим більше в умовах поширення коронавірусної хвороби.
— Добре було б, якби полагодили дорогу від Черче до Підбороччя та Щитиня. Тоді здобувачів освіти можна було б і звідти підвозити, — каже Валерій Титович.
Наразі ж закупівля шкільного автобуса ще не завершена, але в селах уже тішаться новиною.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

НОВИНИ, ПУБЛІКАЦІЇ, Освіта

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *