Незалежна громадсько-політична газета

Принесемо на кладовища не пластик, а живі квіти

Із таких закликом до жителів Камінь-Каширщини щороку звертаються настоятелі православних храмів. Однак, як на диво, більшість віруючого люду чинить усе навпаки.

49e4732f9b5aa1a6a034bd3f67feed9090ff9d6c

Напередодні і в дні великодніх свят наші краяни загромаджують могили померлих родичів штучними квітами із пластику. На жаль, перевагу їм надають лише тому, що вони яскраві, здалеку примітні, не в’януть і довго не псуються від зовнішніх чинників. І ніхто, як не прикро, не задумується над їх шкідливістю для здоров’я людини і екології. Адже щороку під час прибирання могил люди викидають їх на стихійний смітник, спалюють, внаслідок чого виділяється велика кількість діоксинів, які не лише отруюють довкілля, а й призводять до онкологічних хвороб.
Тож настоятель храму Святого Миколая м. Каменя-Каширського отець Володимир і речник Камінь-Каширського благочиння УПЦ отець Сергій вкотре напередодні Великодня просять краян дослухатися до здорового глузду і замість шкідливої “хімії” принести до місць поховань рідних живі квіти, які більше відповідають церковним правилам і яких о цій порі на клумбі біля кожної хати є вдосталь.
До речі, у багатьох країнах світу передбачені штрафи за принесення пластмасового сміття на кладовища. Заборонили їх використання вже і в деяких українських громадах — зокрема, у Львівській, Кіровоградській, Київській, Херсонській областях.

Петро ТРОФИМЧУК.

ПУБЛІКАЦІЇ, СИТУАЦІЇ, ЗДОРОВ'Я, Звернення

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *