Незалежна громадсько-політична газета

Люди чекають допомоги від влади

Перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук та депутат облради від ВО «Свобода», секретар постійної депутатської комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів Олександр Пирожик провели у Камені-Каширському спільний прийом громадян.

unnamed (4)Зустріч із камінь-каширцями, як зазначили представники обласної влади, зініціювали для того, аби посприяти у вирішенні проблемних питань, про які клопоче громадськість у своїх зверненнях до органів влади.
— В умовах пандемії, — каже Юрій Поліщук — наразі складно сказати, наскільки частими будуть наші візити. Нині прийоми громадян, як правило, організовують дистанційно. Однак у такому форматі звертаються здебільшого мешканці Луцька, інших міст. Тим часом, аби почути, чим живе і що турбує, зокрема, сільського жителя, треба виїжджати у райцентри. Практику виїзних зустрічей маємо намір запровадити також в інших районах області.
Проблемні питання, з якими до представників обласної влади зверталися мешканці громади, стосувалися необхідності прийняття на обласному рівні цільової медичної програми хворих на акромегалію, сприяння у забезпеченні фінансування ремонтів деяких ділянок доріг, що пролягають між селами Камінь-Каширської територіальної громади, відсутності коштів на заробітну плату працівникам райдержадміністрації, належного захисту громадян, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, в частині відшкодування коштів за пільговими рецептами, оздоровлення, тощо.
Так, Ростислав Смаль, староста Піщанського старостинського округу, зокрема, висловив прохання посприяти у вирішенні питання ремонту доріг у напрямку з Полиць через Піщане у Верхи та з Піщаного через Великий Обзир до села Стобихва.
Своє занепокоєння доніс Ростислав Смаль до посадовців з Луцька і з приводу неможливості відкриття амбулаторії у Піщаному, будівництво якої завершилося ще влітку минулого року. Справа в тому, що для закладу і досі не закуплено необхідне медичне обладнання. Завдяки співфінансуванню районної, міської та сільської рад на сьогодні є фінансовий ресурс у сумі 250 тисяч гривень. Однак і до тепер, зазначив сільський староста, не проведено тендер на закупівлю медичних апаратів.
unnamed (2)Прохання допомогти із відновленням дорожнього покриття прозвучало і від старости Раково-Ліського старостинського округу Інни Півень. Актуальність ремонту шляху відстанню у 800 метрів між селами Підріччя та Краснилівка назріла давно. Власним коштом тамтешнім жителям минулоріч вдалося висипати щебенем лише двохсотметровий відтинок. Тож посадовиця сподівається на підтримку влади.
До керівництва обласної ради звернувся і мешканець райцентру Володимир Богута. Чоловік із 2017 року домагається від влади усіх рівнів створення окремої медичної програми щодо забезпечення ліками хворих на акромегалію та гіпофізарний гігантизм. Нагадаємо, в одному з минулих випусків видання ми розповідали про згадану проблему орфанних недужих, котрих держава зилишила у буквальномку сенсі напризволяще, не виділивши жодної копійки. Певною мірою ситуацію із фінансуванням придбання медичних препаратів узялися вирішувати на місцевому рівні, однак усіх потреб на подібні ліки бюджет громади не покриє.
Для розв’язання означених питань Юрій Поліщук рекомендував камінь-каширцям направити відповідні листи на його ім’я до обласної ради. Посадовець запевнив, що на найближчій сесії представницького органу їх розглянуть.

Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ, Влада

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *