Незалежна громадсько-політична газета

Три старти – три перемоги

у перший день змагань

Уродженець Бихова Сергій Березюк повернувся із чемпіонату України з легкої атлетики у приміщенні серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, порушеннями зору та РФР з трьома золотими медалями.
Завдяки виконаним нормам відбору, на початку червня бігун братиме участь у чемпіонаті Європи у польському Бидгощі. Ці змагання для молодого любешівця – шанс виграти «путівку» на паралімпійські ігри.

Сергієва спортивна кар’єра розпочалася в рідному селі. З дитинства він любив фізичну активність, але найбільше вболівав за футбол. Щоправда змоги займатися цим видом професійно не було. А от про біг знав, бо в селі й до того були бігуни та скороходи, які тренувалися у Степана та Валентини Борисюків із Залаззя. Одного дня до них на заняття прийшов і Сергій. Так з 2007 року біг став органічною складовою його життя. Наразі Сергій Березюк майстер спорту міжнародного класу, чемпіон Європи, призер чемпіонату Європи, неодноразовий чемпіон та призер міжнародних змагань і чемпіонатів України, член збірної команди України з легкої атлетики. Загалом у скарбничці його досягнень нині близько 90 медалей і три рекорди.
– Змагання в принципі завжди складні. Постійно хочеться показати хороший результат і здобути призове місце. Цього разу моїм основним конкурентом був Павло Волуйкевич з Івано-Франківська, відрив від якого становив 4 секунди. Вважаю, що переміг завдяки підтримці рідних і друзів. Насамперед тренерів Степана Борисюка, Олександра та Ірини Борисюків і коханої дружини Вікторії, – коментує нещодавні старти Сергій.
До слова, чемпіонат у Сумах проходив 2 дні: першого любешівський бігун отримав золото на 1500 м, а другого виборов ще дві першості на дистанціях 800 м та 3000 м. Попереду у нього тренувальний збір у Туреччині і підкорення нових вершин. Нехай щастить!
Іванна ВЕЛИЧКО.

Спорт

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *