Незалежна громадсько-політична газета

Минулоріч жінки району частіше народжували хлопчиків

Це засвідчують статистичні дані, які повідомляє Камінь-Каширський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану.

unnamed (6)

Загалом минулого року на Камінь-Каширщині народилася 821 дитина. І це майже на шість десятків більше, ніж у 2019-му. Серед новонароджених дітей зареєстровано 428 хлопчиків та 391 дівчинку.
До речі, зазвичай батьки активно користувалися послугою Камінь-Каширського РВ ДРАЦС реєстрації малят одразу в акушерсько-гінекологічному відділенні ЦРЛ. Але через карантинні обмеження кількість таких реєстрацій була помітно меншою — лише 495. Тим більше, що з листопада наш ДРАЦС почав приймати заяви про державну реєстрацію народження відповідно до Порядку надання комплексної послуги «єМалятко».
Зауважимо, що зазначена кількість народжень перевищує смертність у районі на 66 осіб. А ще минулий рік був плідним на народження двійнят. У районному ДРАЦСі торік їх зареєстрували 8 пар. Три — у Камені-Каширському, дві – у селі Воєгоща та по одній у Тоболах, Грудках, Клітицьку.
А найпопулярнішими іменами, якими батьки називали хлопчиків у 2020-му, були Максим, Назар, Арсен, Артем, Матвій, Марк.
Дівчаток найчастіше називали Софіями, Аннами, Вікторіями, Євами, Еміліями, Міланами, Ліліями.
Обирали для дітей і рідковживані імена. Наприклад, для хлопчиків – Ананій, Никодим, Гліб, Мойсей, Вільям, Ной, Самуїл. Для дівчаток – Аглая, Агнеса, Еліна, Суламіта, Естер, Юлана, Сарра, Ліліанна, Анісія.
І хоч минулоріч народжуваність в районі зростала, одружуватися стали менше. Зрештою і розлучатися також. Так, розірвали шлюб 95 пар, а уклали — 271 (на 47 менше, ніж у 2019-му). А створювали сім’ї камінь-каширці і з іноземними громадянами. Зокрема, із громадянами Російської Федерації (3 шлюби), Республіки Молдова (1 шлюб), Польщі (1 шлюб).
Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *