Незалежна громадсько-політична газета

У лікарні Маневич опанували сучасну техніку біозварювання тканин

й

Cправа наліво: представник компанії-виробника унікального медичного приладу ТОВ “Свармед” Юрій Морозов, лікарі-хірурги хірургічного відділення
Маневицької лікарні Богдан Богданович Сидорук, Богдан Іванович Сидорук, Тетяна Григорівна Панкрашкіна.

 

У наш час не припиняється пошук нових медичних технологій, котрі дозволяють проводити операційні втручання з меншим травматичним наслідком на тканини, та таких, що є більш щадними для пацієнта. Зокрема, зовсім нещодавно науковцям вдалося розробити метод, який дозволяє “зварювати” живі тканини, тобто з’єднувати їх між собою, не використовуючи традиційних шовних матеріалів, скоб, тощо, і майже безкровно. При чому самого шва, у його класичному розумінні, немає. Нагадує картинку із фантастичних фільмів, чи не так? Але все це – реальність сьогодення. 

IMG-f9b6dc661e28f35cdf210a2d24526f6d-V

IMG-2db19a39cf14b4eb007643155db80177-VЗа схожим принципом відтепер здійснюють операції також у хірургічному відділенні Маневицької ЦРЛ. Лікарі відділення Тетяна Панкрашкіна, Андрій Синявський, Василь Салівончик, Богдан Сидорук на чолі з завідуючим Богданом Івановичем Сидоруком опанували сучасну техніку біозварювання, а сам лікувальний заклад отримав “на озброєння” апарат, яким його і будуть здійснювати, – електрокоагулятор високочастотний зварювальний ЕК 300М. Прилад – українського виробництва. Придбали дороговартісне медичне устаткування та додаткові пристосування до нього коштом Оконської сільської ради.
– Наявність цього приладу означає, що допомогу, часто невідкладну, жителям Камінь-Каширського району (і не лише!) спеціалісти нашої лікарні надаватимуть, послуговуючись технічними та науковими здобутками хірургії майбутнього. Наразі технологію біозварювання ми успішно застосовуємо при загальній, ургентній, малоінвазивній або лапароскопічній хірургії та урології. Згодом плануємо розширити зазначений перелік, використовувати переваги новітньої методики також і у інших напрямках, — розповів журналісту “Полісся” лікар-хірург Богдан Сидорук.
До слова, технологію біозварювання винайшли українські вчені в інституті електрозварювання імені Євгена Патона.

Олександр ПРИЙМАК.

ПУБЛІКАЦІЇ, ЗДОРОВ'Я

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *