Незалежна громадсько-політична газета

Віктор Сус: «Не хочу, щоб у цій раді депутати виконували чужі вказівки»

Перша сесія Камінь-Каширської районної ради 8 скликання днями продовжила свою роботу в рамках другого пленарного засідання

unnamed (96)

Цього разу на засіданні депутатського корпусу ухвалили регламент, узявши за основу регламент райради попереднього скликання, заслухали звіт фінансистів профільних управлінь РДА (Камінь-Каширського, Любешівського, Маневицького районів) щодо внесення змін до головних фінансових документів. Разом з тим депутати підтримали рішення, що стосується, зокрема реорганізації Маневицької та Любешівської районних рад з поступовим припиненням їхніх повноважень, виконання яких перебере на себе рада укрупненого району.
Відтак новоутворена рада стає правонаступницею всього майна, прав та обов’язків вищезазначених самоврядних органів. При цьому голова ради Віктор Сус закликав керівників відділів та установ оперативно виконати усі фінансові зобов’язання до кінця бюджетного року.
Депутати затвердили структуру новообраної ради укрупненого району. Так, стало відомо, що апарат районної ради поповнився двома представниками Маневиччини та Любешова відповідно. Загалом його чисельність нині складає 17 працівників.
Крім того, на засіданні сесії сформувавши постійні комісії районної ради, оголосили про утворення 6-ти депутатських фракцій. Отже комісію з питань бюджету та соціально-економічного розвитку території району очолюватиме Ольга Ващук (партія «Слуга народу»). Комісією з питань освіти, культури, охорони здоров’я, сім’ї, молоді та спорту опікуватиметься Людмила Кузьмич (партія «Європейська солідарність»). Тим часом Надія Олещук («партія Батьківщина») головуватиме у комісії з питань соціального захисту, торговельного та побутового обслуговування населення, сприяння розвитку підприємницької діяльності. Комісію з питань комунального майна, землекористування та використання природних ресурсів представлятиме Юрій Дмитрук (партія «За майбутнє»), а Руслан Бобко очолить комісію з питань депутатської діяльності та етики, дотримання прав людини, боротьби зі злочинністю та корупцією.
Між тим депутатські повноваження достроково склав Володимир Сергійчук, оскільки обійняв посаду заступника Любешівського селищного голови. А ось подібне прохання депутата і керуючого справами районної ради Валерія Хитрика щодо відмови від мандату депутати відхилили, відтак він поки що залишається у цьому статусі.
У порядку денному значились також питання про оплату праці голові районної ради та його заступнику. Таким чином їм обом погодили оклад у тому ж розмірі, що його отримували посадовці у період попереднього скликання, з надбавками за вислугу років, доплатами за ранг та виконання особливо важливої роботи, зокрема очільнику ради.
Звертаючись до депутатів під завісу засідання, Віктор Сус закликав присутніх “скласти усі партійні прапори” і як належить обранцям об’єднатися для спільної роботи. Мовляв у кожному таборі тієї чи іншої політсили найімовірніше будуть спроби диктувати свої умови щодо прийняття рішень. Тож “не потрібно вислуговуватись, а вчиняти по совісті”, наголосив голова райради.
Леся Мінібаєва.

ПУБЛІКАЦІЇ, Влада

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *