Незалежна громадсько-політична газета

Медики “швидкої” допомоги отримали спецодяг

IMG-b1e52c0b6e82ade026d3a7676cc1be7f-VСьогодні зовнішність кожного працівника ЦЕМДМК, зокрема фельдшера, водія набула повноцінного вигляду

Майже тридцять комплектів утепленого форменого одягу (демісезонний та зимовий) відверто потішили своїх власників. Адже, за словами медиків, поява “обновок” — це безпрецедентний випадок на Камінь-Каширщині: від заснування служби медичне екіпірування надали вперше.
Відомо, що зовнішній вигляд медика відіграє не менш важливу роль, аніж його професійні вміння. Це — обов’язковий атрибут, його візитівка. У роботі форма, крім того, виступає у ролі “буфера” між повсякденним одягом медика та пацієнтом. З одного боку, він захищає хворого від інфекцій, що можуть зосереджуватись на поверхні вбрання лікаря. З іншого — уберігає його від забруднення препаратами.
До тепер працівники екстреної допомоги обходилися тим, що вдавалося придбати самим. А це, як правило, куплені у секонд-хенді окремі елементи спецформи. Часто, розповідають у відділенні ЦЕМДМК, костюми змушені були шити самі, а ще раніше використовували звичайні білі халати.
Леся МІНІБАЄВА.

 

 

НОВИНИ, ЗДОРОВ'Я

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *