Незалежна громадсько-політична газета

Асфальтний завод — під вікнами житлової забудови

Голові Камінь-Каширської районної ради В.І.Сусу
В.о. голови Камінь-Каширської районної державної адміністрації О.Ю.Михаліку
Камінь-Каширському міському голові В.І.Бондарю

Ми, жителі Каменя-Каширського, звертаємось до Вас у зв’язку із забрудненням навколишнього середовища асфальтно-бетонним заводом, що побудований ще за часів радянської влади без дотримання норм і дозволів на експлуатацію.
У роки незалежності України Верховна Рада розширила межі міста. На нових площах навколо заводу виділені ділянки людям під індивідуальне житлове будівництво. У даний час район забудований. Тож сьогодні, коли працює завод, шкідливими викидами засипає будинки, крізь відчинені вікна і найменші щілини сажа, кіптява осідають на підлозі, ліжках, шторах тощо. Страждають дорослі і діти на вулиці. На віддалі двох кілометрів від заводу неможливо працювати біля будинків і на городах, а оселі знаходяться за 500 метрів від підприємства. У вітряну погоду кіптява накриває далеко усе навкруг.
Камінь-Каширський невдовзі (після виборів) стане центром великого укрупненого району. Що ж скажуть про нас жителі Маневиччини, Любешівщини, коли приїдуть до нас, а їм на голови сипатиметься сажа?
У зв’язку з тим, що асфальтно-бетонний завод застарілий і зношений, на ньому не передбачені жодні фільтри і реконструювати неможливо, його потрібно знести.
Для прикладу, сьогодні у Сумах збудований сучасний асфальтно-бетонний завод, який відповідає міжнародним стандартам. Керівництво України планує встановити такі заводи по всій Україні. Тож просимо Вас, шановні керівники районної і міської влади, депутати, почути людей і закрити асфальтно-бетонний завод на території м.Каменя-Каширського. Так жити далі не можна! Прислухайтеся до наболілої проблеми містян. В іншому ж разі на місцевих виборах 25 жовтня ми змушені будемо голосувати за тих кандидатів у депутати, претендентів на керівні посади, які діятимуть в інтересах своїх виборців, загалом жителів міста.
Г.В.Вознюк, О.О.Кашуба, О.О.Дмитрук,
І.М.Голянський і інші. Усього 64 підписи.

Від редакції: редакція поділяє стурбованість наших читачів, адже проблема справді не надумана і потребує вирішення. Журналістське дослідження проблематики читайте у наступному номері.

Звернення

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *