Незалежна громадсько-політична газета

Потерпіли від паводку? Просіть допомоги

f41ff12ba1dcc7a8a8ce4e92ad2a990dАби визначити обсяг збитків, завданих літнім паводком, у районі проводиться моніторинг. Жителям усіх населених пунктів рекомендують звернутися у місцеві ради із відповідними заявами щодо складання актів обстежень про наслідки підтоплення будинків та сільськогосподарських угідь.

Зрозуміло, що ситуація на Камінь-Каширщині не така катастрофічна, як в окремих районах західних областей України, а тому компенсації за завдані збитки наші краяни можуть і не отримати від держави. Втім Постановою КМУ від 29 березня 2002 року № 415 «Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету» передбачене, посеред іншого, використання коштів резервного фонду бюджету на заходи з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. І, як повідомляє прес-служба ОДА, відповідно до зазначеного документу, рішення про доцільність та можливість виділення коштів з резервного фонду бюджету (державного або місцевого) приймається органами виконавчої влади відповідного рівня в залежності від об’єму завданих збитків. Тож зазначимо, що станом на 30 червня управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області подавало дані про підтоплення та затоплення дощовими водами 2100 гектарів на Камінь-Каширщині.
Але разом з тим зауважимо, що у Камінь-Каширському районі в резервному фонді наразі знаходиться 70 тисяч гривень. 211 тисяч гривень було вже спрямовано на боротьбу з COVID-19. Зважаючи на кількість нових випадків коронавірусної хвороби, кошти на подолання загрози, імовірно, виділятимуться іще. Відтак, чи перепаде з нього дещиця на компенсації за шкоду, завдану водною стихією, важко сказати.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

СИТУАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *