Незалежна громадсько-політична газета

Веселку їдять зі сметаною та медом

Гриб веселкаНема ефективніших ліків за легендарний гриб веселка. У цьому переконаний Іван Зубач із села Ворокомле. Щороку з початку червня чоловік заготовляє, власне, яйця гриба. Споживають їх Зубачі усією родиною сирими. “Смакуємо замість йогурту. Кілька разів куштувала гриба навіть дев’ятирічна онучка”, — каже чоловік.
Приготування гриба до вжитку цілком просте. Яйця-гриби подрібнюють у блендері з медом чи сметаною.
— Грибочок дозріває в яйці довго — аж два місяці, по тому природна сила виштовхує його нагору, і за 15 хвилин з нього виростає гриб “сороміцької” форми. Його висота сягає від 10 до 35 см! Недарма веселка занесена у Книгу рекордів Гіннеса як гриб, що найшвидше росте — по 5 мм за секунду! — ділиться знаннями Іван Лукашович.
Крім того, голова сімейства виготовляє з нього різноманітні настоянки, сік та навіть сушить.
— Настоювати гриби потрібно не менше трьох тижнів. Але чим довше він стоїть, тим більш цілющим стає екстракт. Виготовляю з уже стиглих яєць також лікувальний сік. Складені у банку плоди ставлю у холодильник, а вони своєю чергою виділяють при цьому желеподібну речовину. Саме її ми споживаємо перед прийомом їжі. Це зміцнює імунітет та сприяє покращенню роботи шлунково-кишкового тракту.
Крім того веселку використовують як профілактичний засіб лікування онкозахворювань. Лікує гриб і хвороби обміну речовин, підвищену та понижену функцію щитовидної залози, різні форми діабету, всякого роду затвердіння, папіломи, тощо — переконує Іван Зубач.
Леся МІНІБАЄВА.

 

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *