Незалежна громадсько-політична газета

У районі посилюють протиепідемічні заходи

unnamed (51)

Протягом останніх 7 днів на Камінь-Каширщині знову зросла кількість хворих на коронавірусну хворобу. Їх збільшилося на 42 і станом на 8 липня загальна кількість зафіксованих випадків COVID-19 від початку проведення спостереження становить 223.

Такі дані озвучує Камінь-Каширський міжрайонний відділ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України». Вірус збільшив територію свого розповсюдження і вже виявлений у 32 населених пунктах району. Найбільша кількість хворих у Камені-Каширському — 87. На другому місці Раків Ліс — 29. Виявлено хворобу у жителів сіл Підбороччя — 9, Черче — 8, Піщане — 9, Бузаки — 5, Грудки — 10, Гута-Боровенська — 7, Радошинка — 2, Підцир’я — 5, Видерта — 1, Хотешів — 1, Сошичне — 2, Воєгоща — 11, Осівці — 3, Ворокомле — 1, Краснилівка — 2, Верхи — 5, Брониця — 5, Нові Червища — 1, Мостище — 1, Полиці — 1, Фаринки — 2, Котуш — 1, Острівок — 3, Добре — 2, Нуйно — 1, Видричі — 4, Стобихівка — 1, Гута-Камінська — 2, Олександрія — 1, Оленине — 1.
Тим часом із загальної кількості одужало 109 осіб (за останню добу — 10 осіб, в тому числі 6 медичних працівників). На жаль протягом останнього тижня було зафіксовано також дві смерті, пов’язані із коронавірусною хворобою.
Відтак у зв’язку із такою неприємною статистикою, яка має місце великою мірою через недотримання правил гігієни та ігнорування соціального дистанціювання, у районі вирішили посилити протиепідемічні заходи. На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося на початку тижня, прийняли рішення вжити додаткових карантинних вимог. Таким чином заборонили роботу ТЦ «Пасаж» та місцевого ринку у базарні дні — четвер 9-го та неділю 12-го липня. У ці ж дні заборонили також роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема: закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, МАФів тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення.
Не потрапили під заборону роздрібна торгівля продуктами харчування та оптових продуктових баз, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, діяльності з надання послуг зі здійсненням адресного доставлення замовлень та замовлень на винос.
Однак час роботи суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, обмежено до 22-ї години.
Разом з тим у суботу та неділю (11 та 12 липня) у районі заборонили проведення культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших масових заходів.
За дотриманням цих, а також інших (попередньо встановлених) карантинних обмежень стежитимуть поліція та держпродспоживслужба. Зокрема, остання сьогодні звітує про проведення від початку місяця 45 перевірок суб’єктів господарювання, діяльність яких дозволена у період карантинних обмежень. Працівниками служби складено 16 протоколів про порушення.
До речі, ще минулого тижня на Камінь-Каширщині скасували регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення в усіх видах сполучення. Разом з тим із 3 липня згідно з рішенням обласної комісії ТЕБ та НС мали припинити міжобласне транспортне сполучення.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

 

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

НОВИНИ, ЗДОРОВ'Я

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *