Незалежна громадсько-політична газета

Рано розслаблятися. Варто мобілізувати волю і терпіння

завантаження (18)

На Камінь-Каширщині за останній тиждень зареєстрували 57 нових випадків COVID-19. Зокрема, за останню добу — 10. Коронавірус не зупиняється і загальна кількість людей, інфікованих ним у районі, станом на 1 липня сягнула 181.

Вжиті додаткові заходи щодо карантинних обмежень поки що не дають результату і кількість хворих невпинно росте. Схоже, скептиків, які не вірили та не вірять у серйозність загрози SARS-CoV-2, невдовзі суттєво поменшає. Багато хто переконаний, що зросли темпи поширення коронавірусної хвороби саме через тих, хто сумнівався в існуванні вірусу або ж був впевнений у власній недоступності для нього та нехтував правилами безпеки. Медики також вважають, що збільшення кількості хворих відбулося через недотримання правил гігієни та ігнорування соціального дистанціювання. А тому закликають жителів Камінь-Каширщини зрозуміти важливість карантинних обмежень та дотримуватися їх.
— Звичайно, люди вже втомилися від незручностей, які приніс у наше розмірене життя коронавірус. Втомилися від щоденних статистик. Але ми змушені про це говорити, аби всі були в тонусі та розуміли, що ця хвороба — то не звичайна ГРВІ, хоча у деяких випадках мало чим від неї відрізняється, — зазначає керівниця Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Галина Кузнєцова.
Нагадаємо, що стежать у районі за дотриманням карантину, зокрема держпродспоживслужба та поліція. Особлива увага — до місць скупчення людей, наприклад, ринків, торгових точок. Контролюють дотримання протиепідемічних заходів під час пасажирських перевезень.
— Порушень небагато. Протягом останнього часу працівники райвідділу поліції склали два протоколи за порушення карантинних вимог на власників двох торгівельних закладів та один протокол на фізичну особу за порушення самоізоляції, — повідомив очільник камінь-каширської поліції Володимир Канонік.
А тим часом вірус дістався практично усіх куточків Камінь-Каширщини. За даними Камінь-Каширського міжрайонного відділу «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України», найбільша кількість хворих на COVID-19 була зафіксована у Камені-Каширському — 67. На другому місці Раків Ліс — 23. Виявлено хворобу у жителів сіл Підбороччя — 9, Черче — 7, Піщане — 8, Бузаки — 5, Грудки — 9, Гута-Боровенська — 6, Радошинка — 2, Підцир’я — 5, Видерта — 1, Хотешів — 1, Сошичне — 2, Воєгоща — 7, Осівці — 2, Ворокомле — 1, Краснилівка — 2, Верхи — 5, Брониця — 4, Нові Червища — 1, Мостище — 1, Полиці — 1, Фаринки — 1, Котуш — 1, Острівок — 3, Добре — 2, Нуйно — 1, Видричі — 2, Стобихівка — 1, Гута-Камінська — 1.
Із загальної кількості одужало 78 осіб (за останню добу 16 осіб, в тому числі 3 медичних працівника).
Таким чином у загальнообласній статистиці за кількістю виявлених випадків коронавірусної хвороби у жителів району ми на четвертій сходинці. У сусідньому Ратінівському районі зафіксовано 136 випадків COVID-19, у Маневицькому — 86, у Любешівському — 46, у Ковельському — 340.
Зазначимо, що в області триває акція «Вбережіть батьків від COVID-19», до якої долучився і район. Краян закликають бути свідомими та пам’ятати, що у найбільшій зоні ризику ураження коронавірусом перебувають люди старшого віку. Знижений імунітет та хронічні хвороби роблять їх особливо вразливими.
Як повідомила Галина Кузнєцова, очільниця Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України», аналіз підтверджених випадків за віковою групою показує, що майже 50% захворілих — це особи віком 50 років та старші. За цей період в області померло 62 особи і більше 80 відсотків з їх числа — особи саме з цієї вікової категорії.
— Майже усі померлі хворіли перед тим, як заразились коронавірусом: близько 55% мали хворобу серця, в тому числі гіпертонію, 12% — цукровий діабет, 7% онкологічні захворювання, 1-5% становили хронічні захворювання нирок, органів дихання та інші. Пам’ятайте, це не просто статистика, за кожною цифрою – життя людини. Життя та здоров’я наших батьків і матерів, дідусів і бабусь, тому саме зараз вони потребують посиленої уваги та підтримки, — наголошує Галина Сергіївна.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

 

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

ЗДОРОВ'Я

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *