Незалежна громадсько-політична газета

Зупинка із українською “душею”

99131848_245834920179593_3099412258090909696_nУ Сошичне облагородили та прикрасили барвистим національним орнаментом зупинку громадського транспорту.

Доклали рук до гарної справи місцеві чоловіки, які таким чином вирішили зробити приємний дарунок односельцям і всім гостям волинського села. Відтепер очікувати приїзду “маршрутки” вони будуть в затишних умовах, споглядаючи на ці маленькі мистецькі шедеври.

Серед жителів цього населеного пункту, виявляється, є не лише працьовиті, а й також обдаровані почуттям прекрасного люди. Саме завдяки їхнім старанням із сірої, непривітної коробки автобусну зупинку вдалося перетворити на ще одну окрасу села. Власне “вишиванням” займався Анатолій Шворак, який майстерно відтворив елементи народної вишивки в загальному дизайні. Ними він помережив стіни, а також навів фарбою смуги навколо віконної рами, повторюючи стилістику традиційної української оселі. Тим часом товариші-однодумці чоловіка виконували решту запланованих робіт. Тепер вони радіють, що задумку вдалося втілити успішно. Позитивно оцінили ініціативу чоловіків і багато односельців.
– Ми не шукали слави, просто хотіли зробити щось добре для загалу, нашої громади. Адже це все спільне. І, зокрема, який вигляд має звичайна автобусна зупинка у селі, повинно турбувати кожного його жителя. Хотілося змін і тому взялися до праці, не чекаючи команди зверху, тільки керуючись покликом душі, – говорить Анатолій Шворак. – Найскладніше було підібрати орнамент, який виглядав би красиво і був добре помітним навіть на віддалі. Нанесення ж малюнку відбувалося швидко, менше ніж за день впорався.
Анатолій Степанович вважає, подібні справи варто звершувати частіше. Бо відповідальність за покращення добробуту, здійснення благоустрою у місті чи селі, лежить на тих, хто там живе. Не слід чекати, що хтось прийде і наведе лад замість них.
– Якщо ти бачиш негаразд, то бери і роби. Ті люди, які звикли бездіяти і тільки надіятися на допомогу зверху, швидше за все її не діждуться. Треба починати з себе, працювати, старатися робити щось хороше. А там, можливо, з’явиться й поміч. Коли людина вдома господар, то вона здатна дати лад і в суспільному житті, – додає насамкінець.
Олександр ПРИЙМАК.

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *