Незалежна громадсько-політична газета

Коли у районі відновлять рух транспорту

kupit-drugoe-drugaja-avtobus-baz-a079-etalon-komsomolsk-1940320

Жителі Камінь-Каширщини з нетерпінням чекають, коли ж нарешті запрацює громадський транспорт. Мовляв, втомилися вже від карантинних обмежень, які створюють ряд незручностей, бо справ назбиралося чимало, а вирішити їх дистанційно неможливо. Сподівалися чергового послаблення карантину із 22 травня та розраховували, що з цього часу буде відмінена заборона хоча б на внутрішньорайонні перевезення. Але цього не сталося.

Як пояснили у районній державній адміністрації, це буде реальним тоді, коли на Камінь-Каширщині фіксуватимуть спад захворюваності. Поки що ж статистика свідчить про те, що кількість виявлених щодня випадків не меншає. Відтак послаблювати карантин на території Волині наразі не будуть.
— На Волині, а отже і у Камінь-Каширському районі, послаблення карантину буде реальним лише тоді, коли зменшиться загальна кількість нових випадків COVID-19. Ситуація відстежується щодня. Аналізується. І щотижня районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій переглядає рішення про послаблення, або ж припинення протиепідемічних заходів на території району. І як тільки ситуація дозволятиме зробити певні послаблення, наприклад, відновити рух громадського транспорту, чи дозволити роботу дитячих садочків, буде прийняте відповідне рішення, — зазначив завідувач сектору мобілізаційної та оборонної роботи, взаємодії з правоохоронними органами та з питань цивільного захисту апарату райдержадміністрації Валерій Головейчук.
Але тим часом на Волині щодня реєструється по кілька десятків повідомлень про підозру на COVID-19 та кілька десятків випадків інфікування. Зокрема за три дні (з 25 по 27 травня) методом ПЛР підтвердили наявність коронавірусу в 43 жителів області. Станом на 27 травня зафіксовано 78 підозр. А це свідчить, що показники не знижуються, тому повернутися до звичного ритму життя, схоже, ми не зможемо одночасно із іншими регіонами країни.
Зазначимо, що вихід України з карантину складається з п’яти етапів, кожен з яких займає близько десяти днів. Наразі ми ще не перебуваємо навіть на другому етапі.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *