Незалежна громадсько-політична газета

За благодійні кошти придбають апарат ШВЛ

aparat

На Камінь-Каширщині з початку впровадження карантину через поширення коронавірусної інфекції почали готуватися до найгірших сценаріїв розвитку пандемії. Передусім місцеві ради переглянули можливості своїх бюджетів та фінансово підтримали медичні установи району. Останні за ці кошти придбали медикаменти, дезінфекційні засоби, засоби індивідуального захисту, пробірки, комбінезони, окуляри, адже їх було недостатньо. А зокрема за кошти міської ради, Камінь-Каширська ЦРЛ закупила 10 кисневих концентраторів, які використовуються при лікуванні гострих респіраторних захворювань, доповнюючи пристрої апаратів ШВЛ. Небайдужі жителі оголосили благодійну акцію «Дихай!» зі збору коштів для придбання додаткового апарату штучної вентиляції легень. І чимало краян, які були переконані, що в такій ситуації варто максимально діяти на випередження, долучилися до неї. Хто одноосібно, хто колективно, але гуртом вдалося зібрати понад 150 тисяч гривень. Зауважимо, що третю частину цієї суми складає благодійний внесок місцевого підприємця Анатолія Сверби (50 тис. грн.), ще частина – кошти інших підприємців, які адресували на медобладнання по кілька тисяч гривень, також колективів та громад, і вагомий внесок, звичайно, від пересічних громадян. Останніми на сьогодні до благодійної скарбнички перерахували гроші:
100 гривень: Наталія Хаймик;
200 гривень: Юрій Шумік;
300 гривень: Галина Хаймик, Василь Гурич;
400 гривень: Віра Геліч.
Загалом станом на 26 травня на апарат ШВЛ надійшло 153954 гривні. На жаль, цих коштів не вистачить для того, аби придбати це медобладнання. Адже коштує воно, зокрема іноземного виробництва, в рази більше. Тож керівництво Камінь-Каширської ЦРЛ після відповідних консультацій, проаналізувавши переваги та слабкості апаратів різних виробників, вирішило придбати обладнання вітчизняного виробництва. За словами головного лікаря Людмили Потягайло, воно і дешевше за закордонні аналоги, і в якості роботи не поступається.
Відтак нещодавно Комунальне некомерційне підприємство «Камінь-Каширська центральна районна лікарня» Камінь-Каширської районної ради оголосило закупівлю апарата штучної вентиляції легень на суму до 350 тисяч гривень (решту суми буде долучено із коштів районної ради, а також 30 тисяч гривень, які на придбання ШВЛ виділила Гуто-Боровенська ОТГ). Отже, тендерні пропозиції приймаються до 8 червня, аукціон розпочнуть 9 червня. Придбати апарат, лікарня сподівається вдасться, до 1 серпня.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

 

БЛАГОДІЙНІСТЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *