Незалежна громадсько-політична газета

Кількість хворих на COVID-19 на Камінь-Каширщині зростає

t_1_hvoroba

Протягом тижня коронавірусну хворобу виявили ще у восьми жителів району.

Загалом станом на 20 травня від початку спостереження у нас, за даними Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України», підтвердили 15 випадків. Зафіксували COVID-19 зокрема у трьох осіб із села Піщане (двоє з них вже одужали), у шести жителів міста Камінь-Каширський, та у жителів сіл Бузаки, Сошичне, Видерта, Радошинка, Хотешів та Підбороччя (по одній особі). Зауважимо, що з них двоє мешканців району захворіли, перебуваючи на лікуванні у Волинській обласній клінічній лікарні.
Наразі відомо, що на дослідженні знаходяться матеріали ще 11 осіб. За словами головного лікаря Камінь-Каширського ЦПМСД Ігоря Солов’я, взято аналізи для проведення ПЛР у жителів Підбороччя. Медики припускають, що у цьому селі може бути спалах коронавірусної хвороби. Оскільки особа, у котрої виявили наявність SARS-CoV-2, не дотримувалася карантинних обмежень та відвідувала релігійні збори. Відтак медик наголошує, що послаблення карантину не означає, що не треба бути обережними.
– Це є вірусна інфекція. Симтопатика захворювань може бути така як і при грипові чи ГРВІ, може бути інакша. Організм кожної людини реагує по-різному. Але вірус може спричинити розвиток серйозних ускладнень. Тому дуже важливо дотримуватися правил карантину і особистої гігієни, – підкреслює Ігор Петрович.
А тим часом на рівні держави обговорюється можливість проведення масового тестування на коронавірус тих, хто належить до груп ризику. Відтак, зокрема, нещодавно медики ДТ «ТМО МВС України по Волинській області» провели тестування на COVID-19 працівників Камінь-Каширського відділу поліції. Результати будуть відомі за кілька днів.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *