Незалежна громадсько-політична газета

Доходи камінь-каширської первинки після реформування зросли майже вдвічі

hsa-02

Завдяки цьому на розвиток комунального підприємства вдалося залучити майже 4 мільйони гривень

Про це журналістам «Полісся» розповів керівник Центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Соловей.
Він, зокрема, повідомив, що за кошти субвенцції з держбюджету на розвиток сільської медицини для лікаря майбутньої Піщанської амбулаторії (її будівництво ще триває) придбали за пів мільйона гривень службовий автомобіль. За кошти Національної служби здоров’я України (НСЗУ) провели поточні ремонти кабінетів Камінь-Каширської амбулаторії, які обійшлися у понад 230 тисяч гривень. Полагодили водопостачання Карасинської амбулаторії (75 тис. грн.). Майже 250 тисяч гривень витратили на програмне забезпечення. На понад 1,1 мільйона гривень придбали різних предметів та матеріалів, на понад 2,1 мільйона гривень – медикаментів та перев’язувальних матеріалів.
— Сьогодні первинка має все необхідне для безкоштовного надання гарантованого державою пакету медичних послуг на первинному рівні, – зауважує Ігор Соловей.
За його словами, торік КНП «Камінь-Каширський ЦПМСД» отримало 30,5 мільйона гривень виплат від Національної служби здоров’я України за угодами, 1,5 мільйона з місцевого бюджету та 11 тисяч гривень від оренди приміщень.
— 80 відсотків від загальної суми доходів ми витратили на заробітну плату працівників. Зауважу, що середня зарплата лікарів ЦПМСД становила приблизно 17 тисяч гривень з нарахуваннями, середнього медичного персоналу, обслуговуючого персоналу – понад 5 тисяч гривень, молодшого — понад 4 тисячі гривень, — констатує Ігор Петрович, зазначаючи, що порівняно із попередніми роками чималі видатки були спрямовані на оплату різних послуг. Разом із комунальними сума витрат на це сягнула майже мільйона гривень.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

ІНТЕРВ'Ю

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *