Незалежна громадсько-політична газета

Полиці — до Камінь-Каширської ОТГ, а Пнівне та Броницю – до Гуто-Боровенської

otg-640x480

Такі корективи мають намір внести у перспективний план об’єднання територіальних громад. 

Суттєві зміни хочуть зробити по всій Волині. Їх вже обговорили на засіданні регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та субрегіонального рівнів.

Отже, через те, що на Камінь-Каширщині добровільне об’єднання громад не відбулося відповідно до перспективного плану, експерти вирішили внести до нього певні корективи. Наразі пропонується в територіальних межах нашого району створити лише три ОТГ. Сошичненську залишають без змін. Тобто у складі Карасинської (Карасин, Карпилівка), Стобихівської (Стобихівка, Радошинка), Сошичненської (Сошичне, Запруддя), Личинівської (Личини), Качинської (Качин, Ставища, Олександрія), Нуйнівської (Нуйно), Заліської (Залісся). Як відомо, поки що об’єдналися лише Сошичненська та Карасинська сільські ради. Але згодом до них уже примусово приєднають інші.

У складі Гуто-Боровеннської ОТГ, до якої вже входять Гуто-Боровенська, Боровненська, Верхівська, Олениненська, Великообзирська сільради, відповідно до перспективного плану буде також Піщанська. А от Полицівську виведуть з її складу. Окрім того до Гуто-Боровенської ОТГ збираються приєднати Броницьку та Пнівненську сільські ради.

Усіх решту хочуть об’єднати у велику Камінь-Каширську ОТГ.

До речі, реформу місцевих органів виконавчої влади та проведення місцевих виборів на новій адміністративно-територіальній основі мають намір провести упродовж 2019-2020 років. Принаймні такий орієнтир зробив президент Володимир Зеленський.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *