Незалежна громадсько-політична газета

Новини району

У Стобихівці мотоцикл  насмерть збив 20-річну дівчину

Пізній вечір минулої суботи, 9 листопада, став трагічним для 20-річної жительки села Карпилівка Яни Д. і її родини.
Близько 23 години на вулиці Центральній у сусідньому селі Стобихівка її збив односельчанин, 19-річний Юлій М. Хлопець наїхав на дівчину мотоциклом, завдавши потерпілій тяжких травм, несумісних із життям. Яна Д. миттєво померла на місці дорожньо-транспортної пригоди. Ще одна дівчина, яка ішла вулицею разом із загиблою, отримала травми різної тяжкості. Її госпіталізовано у райлікарню. Водія мотоцикла із пошкодженнями теж доставлено в ЦРЛ.
Як інформує прес-служба Головного управління національної поліції у Волинській області, за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть людини, слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті, зокрема, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.
Петро ПОЛІСЬКИЙ.
 

Допомоги, отримані з порушенням, доведеться повернути

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Максим Демидюк повідомив минулого понеділка під час апаратної наради в РДА, що протягом поточного року сектором соціальних інспекторів було проведено 2 501 перевірку справ одержувачів та осіб, які звернулися за призначенням різних видів соціальних допомог. Здійснено 884 обстеження сімей з метою підтвердження їх права на призначення допомог.
За словами Максима Максимовича, в ході проведених перевірок виявлено 143 випадки подання недостовірної інформації про доходи та майновий стан одержувачів допомог, житлових субсидій та компенсацій. В результаті виявлених порушень було припинено виплату допомог та субсидій і надалі ведеться вияснення причин виникнення таких розбіжностей.
Після перерахунку справ, у яких виявлено порушення, було нараховано до відшкодування надміру виплачених коштів на загальну суму 217,59 тис. грн, з них – 84,14 тис. грн вже повернуто, а 133,45 тис. грн – на стадії повернення.
Петро ПОЛІСЬКИЙ.

 

Довірився шахраю

Зловмисник під приводом надання послуг зі встановлення стелажів і холодильних вітрин ошукав жителя району.
Минулого понеділка до Камінь-Каширського відділу поліції звернувся 57-річний житель району. Чоловік повідомив, що зловмисник шляхом обману та зловживання довірою, під приводом надання послуг зі встановлення стелажів та холодильних вітрин видурив у нього гроші – 73 тис. грн.
Поліцейські оперативно встановили причетність до скоєння цього шахрайства 38-річного жителя обласного центру.
Слідчі Камінь-Каширського відділу поліції за фактом шахрайства відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, визначеного ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років, або штрафу у розмірі 850 грн. чи громадських робіт на строк до 240 годин.
Олександр ПРИЙМАК.

 

Мешканці сіл Грудки та Видерта просили у влади полагодити дорогу, що пролягає через їхні населені пункти. І чим швидше, тим краще. Адже якщо тепер цим шляхом складно їздити, то зовсім скоро взагалі буде неможливо. З кожним днем стан його покриття лише погіршується, з’являється все більше ям. Останні – немов справжні тортури для водіїв, постійно випробовують на міцність їх нерви та авто.
Але, як завжди, грошей, щоб допомогти людям, немає. Нещодавно служба автомобільних доріг у Волинській області відповіла: оскільки вказана автодорога не увійшла до цьогорічного переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту доріг державного значення, фінансування яких здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, то видатки на її ремонт у поточному році не передбачені.
Можливо, дорогу візьмуться доводити до ладу вже 2020-го?
Олександр ПРИЙМАК.

 

 

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *