Незалежна громадсько-політична газета

Як відзначатимуть День міста у Камені-Каширському

Свято стартуватиме із велопробігу та атракціонів, супроводжуватиметься спортивними змаганнями, мистецькими виставками, а завершиться виступом волинського гурту.

Фото Андрія Куницького

 

Як і планували, День міста у Камені-Каширському відзначатимуть у неділю, 15 вересня. У програмі святкування — заходи, які відбуваються зазвичай. Однак міська рада закликає жителів не бути байдужими та внести креативні пропозиції.

Наразі відомо, що у місто прибудуть тернопільські атракціони та чеський Лунапарк. Все дійство відбуватиметься у міському парку. Тут діятиме шість етнографічних майданчиків. Вздовж центральної паркової алеї будуть представлені виставки місцевих художників та народних умільців. На сцені відбудуться виступи дитячих колективів, колективів районного будинку культури та гостей міста. Розважатиме  публіку команда веселих та кмітливих НВК №2 міста.

А ще для наших містян організатори святкування підготували сюрприз. Ні, стриптизера не запрошували, як на День села у Вишеньки Рожищенського району. І не співатиме у нас пародист Дзідзьо, як у селі Колодяжне Ковельського району. Для камінь-каширців розважатиме волинський гурт «Награш bend».  А о 20:00 демонструватиметься фільм “Велич духу”.

Тернопільські кухарі приготують для камінь-каширців козацькі страви, а, зокрема, куліш зварять працівники Камінь-Каширської райспоживспілки.

Окреме місце у святкуванні Дня міста відводиться спортивним заходам, які розпочнуться ще напередодні, 14 вересня, у День фізичної культури і спорту. Таким чином у два заїзди відбудеться велопробіг. У суботу взяти участь у ньому матимуть нагоду навіть діти в супроводі батьків, а в неділю – лише дорослі. І першого, і другого дня велосипедисти стартуватимуть о 10 годині ранку із площі Незалежності. Їх маршрут пролягатиме: 14 вересня — центральними вулицями міста, а 15 вересня – з міста до Озюрка та до рекреаційного пункту на в’їзді у село Воєгоща і назад. Після велопробігів на учасників чекає частування чаєм з медом.

Окрім того у День міста в Камені-Каширському відбудуться стріт-бол (11:00 год), шаховий турнір (14:00 год) та турнір з пляжного волейболу (15:00 год).

Тетяна ПРИХОДЬКО.

 

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *