Незалежна громадсько-політична газета

Кабінет реабілітаційних процедур створено у райлікарні

У Камінь-Каширській центральній районній лікарні відкрили кабінет медичної реабілітації. За допомогою сучасного тренажерного обладнання тут матимуть змогу проходити реабілітацію пацієнти, котрі перенесли певні неврологічні недуги та, передусім, хворі з порушенням рухових функцій організму. У кабінеті представлені спеціальні бруси з перешкодами, петля Глісона, тренажери для розвитку дрібної моторики. Крім того, обладнання для реабілітації нижніх кінцівок подарувала профільному закладу родина Домарецьких з Каменя-Каширського. Проєкт створення спеціалізованого кабінету реалізовано коштами лікарні. Також певну суму на ремонт приміщення виділили з районного бюджету.

unnamed (1)

Такий відновлюваний комплекс, переконують медики, дасть можливість людям займатися разом із спеціалістами та під пильним наглядом лікарів.

Над ідеєю створення реабілітаційного осередку працювала, зокрема, головний лікар медзакладу Людмила Потягайло спільно з лікарями-неврологами. Головна лікарка переконана, що європейські стандарти відновного лікування можуть бути ефективно впроваджені й у нашому районі. Людмила Адамівна каже, що тренажерний зал, обладнаний сучасним інвентарем, вирізняється високою якістю, безпечністю та комфортом. У близькому майбутньому тут працюватимуть досвідчені спеціалісти з фізичної реабілітації. Одночасно у кабінеті можуть займатися кілька хворих.

За словами завідуючої неврологічного відділення Валентини Ферт, якісні медичні послуги у згаданому кабінеті можуть отримати пацієнти, які перенесли інсульт, різні види паралічів, при запущених формах остеохондрозу та хворі з розсіяним склерозом. Такі заняття дозволять навчити хворих самостійно готувати, працювати за комп’ютером, доглядати за собою і вести максимально повноцінне життя після хвороб.

— Перебуваючи на стаціонарному лікуванні, наші пацієнти матимуть змогу навіть у декілька етапів пройти комплексну реабілітацю за новітніми європейськими методиками. Маємо надію на подальший розвиток реабілітаційного процесу у медзакладі, позаяк це вкрай необхідно багатьом мешканцям нашого району, — додає Валентина Семенівна.

Відтак керівництво лікарні розроблятиме нові методи та шляхи впровадження сучасної медицини та закуповуватиме нове високоякісне обладнання для ЦРЛ.

unnamed (4)

Леся МІНІБАЄВА.

 

НОВИНИ, ПУБЛІКАЦІЇ, ЗДОРОВ'Я
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *