Незалежна громадсько-політична газета

Ціна краси

unnamed

“Краса вимагає жертв – нісенітниця! Краса потребує немалих грошей!” Цю фразу якось сказав всесвітньо відомий кутюр’є Карл Лагерфельд, яку підхопили і тепер цитують також і українські жінки.

Ні для кого не секрет, що якою б красивою не була жінка, а природну вроду необхідно підтримувати, доглядати за собою. Отож спробуємо з’ясувати, у скільки обходиться місячний елементарний контроль за своїм тілом та обличчям середньо статистичної жінки у нашому місті. Зазначимо, що тюнінг зовнішності за допомогою гіалуронової кислоти до уваги не беремо.

 

Отож, майстри нігтьового сервісу оцінюють свою роботу в середньому у межах 170 гривень за манікюр з відповідним покриттям. Натомість педикюр його власниці обійдеться у 250 гривень.

Йдемо в перукарню. Стрижка стартує від 80 й досягає 100 гривень. Що ж стосується фарбування волосся, то тут мінімальна розцінка, залежно від його довжини, — від 200 гривень. Разом з тим, якщо ви забажаєте змінити колір за допомогою сучасних технік фарбування, то готуйтесь викласти усі п’ять сотень.

В жодному разі не забудьте про догляд за бровами. Ця нехитра маніпуляція спустошить ваш бюджет на цілих 130 гривень.

Якщо ж бажаєте, аби над вашим обличчям почаклував косметолог, готуйтесь викласти з гаманця ще більші суми. Ціни на послуги “коректора” краси значно вищі. Звичайна чистка обличчя обійдеться у 250-300 гривень.

А тепер підсумуймо середню вартість послуг краси за мінімальними тарифами. Отож виходить, що лише на “косметичний” догляд за собою жінка має витратити майже половину від мінімальної заробітної плати – 1510 грн. Варто зазначити також, що згадані процедури вона отримує щонайменше раз на місяць. Як бачимо, бути красивою — зовсім недешево!

Леся Мінібаєва.

ЦІКАВО
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *