Незалежна громадсько-політична газета

Черговий успіх скорохода з Воєгоща

с1-8Українські легкоатлети стали переможцями Кубка Європи зі спортивної ходьби на дистанції на 50 км, який відбувся в місті Алітус (Литва) 19 травня. У складі чоловічої команди — і уродженець села Воєгоща Іван Банзерук.

Іван серед усіх українців подолав дистанцію найшвидше. Результат 3 години 48 хвилин 40 секунд забезпечив йому шосте місце й олімпійський норматив. Зазначимо, що на минулому Кубку Європи (Подебради, Чехія, 2017) українці також були першими, а наш земляк став переможцем Кубка Європи за одиничним результатом. В інтерв’ю спортсмен зізнався: не шкодує про те, що не отримав першість цьогоріч – основним завданням було виконати олімпійський норматив на Токіо-2020. Зрозумів, що це вдасться, коли подолав 40 кілометрів. Водночас зазначив, що результат не дуже відрізнявся від попереднього, переможного (3 години 48 хвилин 14 секунд). Звичайно, було складно, адже погодні умови змагань відрізнялися від звичного температурного режиму, в якому здебільшого проходили тренування, і організмові було нелегко адаптуватися. Але атлет намагався контролювати ситуацію і підсвідомо відчував, що досягне своєї мети.

Після повернення додому на Івана чекає підготовка до Чемпіонату світу, який у вересні пройде у Досі (Катар). Спортсмен дуже любить українську Ворохту, однак збори будуть відбуватися в Туреччині, у місті Болу – скороходам необхідно адаптуватися до теплого клімату.

Нагадаємо, що Іван Банзерук займається спортивною ходьбою уже 10 років і має чимало досягнень: переможець Всесвітньої Універсіади 2015 року (на 20 км), бронзовий призер Кубка Європи 2015 року (командна першість), срібний призер командного чемпіонату світу 2016 року, переможець Кубка Європи 2017 року (на 50 км в одиничному та командному заліках), срібний призер командного чемпіонату світу 2018 року (на 50 км). Крім того, чоловіча команда зі спортивної ходьби на 50 км, у складі якої перебуває Іван, стала кращою командою України – 2018.

Іванна ШЕМЕТЮК.

 

Спорт

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *