Незалежна громадсько-політична газета

У міськраді порядок і без Порядку?

phpoph-jww23ibwun236vjhe3knkbw4xplo7fkyНа черговій сесії міської ради депутати не затвердили Порядок проведення громадських слухань.
Це означає, що обговорення питання створення об‘єднаної територіальної громади відбутися не може.
Більше того, дехто навіть вважає, що Порядок не був затверджений саме тому, що депутати не бажали створити підґрунтя для подальших кроків у напрямку децентралізації.

Отже, чому ж таке важливе питання не набрало потрібної кількості голосів? Як відомо, проект Положення, запропонований депутатом Петром Герасимиком, кілька тижнів тому був оприлюднений на сайті міської ради. Задля його затвердження частина депутатів ще в квітні навіть ініціювала позачергову сесію. Проте вона не відбулася через відсутність кворуму. Тож до чергової сесії депутати мали можливість не просто з ним ознайомитися, а й напрацювати пропозиції щодо внесення тих чи інших змін. Однак, очевидно, вони не надали цьому питанню значення і проект рішення попри заклики його підтримати не набрав потрібної кількості голосів.
В обговоренні прозвучало, що документ потребує коректив, але вносити будь-які зміни ніхто з присутніх не був готовий. Порядок розглядали з проекцією на створення ОТГ і намагалися зрозуміти, які зміни варто в нього внести, аби результати громадських слухань саме з цього питання були якомога об’єктивнішими. Так, депутат Богдан Козак пропонував передбачити у Порядку мінімальну кількість громадян, яка може брати участь у громадських слуханнях. Заступник міського голови Микола Шворак переконував, що це все одно не вихід, бо опитування серед жителів міста з приводу створення ОТГ варто проводити, наприклад, під час виборів до Верховної Ради. Присутній на сесії заступник голови районної ради Сергій Дмитрук попросив слово та зауважив, що передбачена у Проекті кількість учасників громадських слухань є не важливою. Бо ж якими б не були результати обговорення жителями міста, остаточне рішення однаково мають приймати депутати міської ради на сесії виконавчого органу. Поряд з цим у деяких депутатів були питання з приводу механізму проведення громадських слухань.
У результаті рішення про Положення цього разу не було прийняте. Але повернутися до даного питання депутатам однозначно ще доведеться.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *