Незалежна громадсько-політична газета

Чому не харчують хворих у реанімаційному відділенні?

hosp69

У розумінні пересічного громадянина реанімаційне відділення – похмуре місце, де пацієнти перебувають на краю життя та смерті, зазвичай без свідомості: з усіх боків обвішані різноманітними трубками, катетерами, підключені до пристроїв життєзабезпечення, котрі монотонним писком сигналізують, чи людина ще з нами, на цьому світі. Як би жорстоко це не виглядало, але загалом так воно і є…
Правда в тім, що до реанімації потрапляють не з доброї волі, а в екстрених випадках: опісля дорожньо-транспортних пригод, складної операції, коли має місце гостре отруєння, порушення роботи дихальних шляхів, серця та інших органів. Часто пацієнти даного відділення фізично не можуть самотужки приймати їжу, тому їх доводиться “підгодовувати” спеціальними внутрішньовенними розчинами. Але от питання: припустимо, людині покращає, чи нададуть їй тут повноцінне харчування?
Наша давня читачка, котрій самій особисто довелося стикнутися з подібною ситуацією, розповіла, що перебуваючи в реанімації, їй не запропонували харчування, “хоча їсти хотілося”. Жінка просить пояснити, чому в реанімаційному відділенні Камінь-Каширської ЦРЛ не здійснюється харчування хворих?

 

Відповісти на це запитання журналісти попросили головного лікаря ЦРЛ Людмилу Потягайло. І ось яке пояснення отримали:
– Організоване харчування всіх пацієнтів даного відділення дійсно не здійснюється. На те вона й реанімація, адже непоодинокі випадки, коли люди потрапляють сюди в комі, після операції. Там все індивідуально. Найчастіше хворі перебувають тут короткотривалий період, далі переводяться в інші відділення, де харчування здійснюється вже на постійній основі і на це виділяються кошти.
Але ми намагаємося увійти в ситуацію пацієнта, знайти підхід, голодним ніхто не буває. Розумію, що ситуація є непростою. Однак, у майбутньому ми плануємо налагодити організацію харчування в реанімаційному відділенні на постійній основі.

Олександр ПРИЙМАК.

ПУБЛІКАЦІЇ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *