Незалежна громадсько-політична газета

Новини району

Сільські відділення Укрпошти комп’ютеризуються

556Центр поштового зв’язку Укрпошти на Камінь-Каширщині є одним з найкращих серед інших на Волині. Про це свідчать і економічні показники, і відгуки людей.
Є надія, що якість послуг поштовиків також буде зростати. До цього спонукають і вимоги часу, і конкуренція на ринку. І перші такі кроки уже здійснені. Як повідомив начальник районного поштового центру Сергій Остапук, у відділеннях сіл Раків Ліс, Брониця, Видерта, Сошичне встановлене комп’ютерне обладнання. Це дозволить розширити спектр послуг, а головне — поліпшити обслуговування людей. У найближчій перспективі комп’ютерні технології будуть впроваджені у відділеннях Хотешова і Доброго.
Петро ТРОФИМЧУК.

 

У Карасині невідомі проникли в школу

Минулими вихідними невстановлені поки що особи проникли в приміщення загальноосвітнього навчального закладу села Карасин та пошкодили майно, а саме вхідні двері до декількох класів. За попередніми даними, мала місце звичайна хуліганська витівка неповнолітніх, адже жодних речей, за нині наявними у слідства даними, звідтіля не зникло. Як пояснив журналісту видання начальник Камінь-Каширського відділу поліції підполковник Валентин Чих, наразі проводиться ревізія, котра дозволить встановити точну суму завданих збитків. Порушене кримінальне провадження за статтею 194 КК України. Тривають слідчі дії.
“Правопорушення вчинено в ніч із суботи на неділю. Попередньо можна сказати, що це справа рук неповнолітніх осіб, бо під час огляду місця події виявлені дитячі сліди… Напевне якісь бешкетники заради розваги проникли сюди… Попередньо, нічого зі школи не зникло, хоча вони мали доступ до комп’ютерної техніки, телевізорів. У межах кримінального провадження здійснюються слідчі дії з метою встановлення осіб, причетних до злочину”, – прокоментував подію Валентин Чих.
Олександр ПРИЙМАК.

 

 

ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» хочуть передати в концесію
австрійцям

Державне агентство лісових ресурсів України не проти передати п’ять лісопідприємств України, серед яких і ДП «Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство «Камінь-Каширськагроліс», у концесію австрійській компанії Holzindustrie Schweighofer.
Відповідний лист на ім’я австрійської фірми підписав заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар. У даний час ведуться перемовини. Пропозиція про взяття лісгоспів в концесію “продиктована важким фінансовим становищем вітчизняних лісгоспів, що різко ускладнилося після введення земельного податку на лісові землі України”, зазначає українська сторона. «До введення цих змін лісові господарства сплачували земельний податок як складову рентної плати. Введення додаткового податку може призвести до вимушеного банкрутства підприємств», – йдеться в зазначеному листі.
Підготовлено за повідомленням ЗМІ.

 

Флешмоб “Україна — за мир!”

Минулої п’ятниці у селі Мостище школярі з вчителями у вільні хвилини між уроками на шкільному подвір’ї влаштували патріотичний флешмоб з нагоди Дня миру.
Учні намалювали малюнки, якими закликали до єднання під гаслом “Україна — за мир!” Старалися донести до громадськості, що діти хочуть жити, творити, навчатись та рости під мирним небом, у своїй країні.
Мостищенські школярі з великим задоволенням та відповідальністю підійшли до проведення акції. Передаючи дух патріотизму та гордості за свою націю, яка, проходячи серйозні випробування, продовжує залишатись незалежною і незламною, вони одяглися майже всі у вишиванки. Підготували захід педагог-органiзатор Iрина Пась спільно з учнями 8-9 i 2-3 класів місцевої школи.
Олесь Федорович.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *