Незалежна громадсько-політична газета

Новини району

Більшість пилорам працює без дозволів

Більшість пилорам та деревообробних цехів на Волині не сплачують податки, оскільки вони не мають дозволів на викиди в атмосферне повітря.
Про це йшлося під час оперативної наради у Волинській ОДА. Як розповів начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Дмитро Новохатський, на Волині є 1139 пилорам, однак лише 133 отримали дозволи на викиди в атмосферне повітря.
Найбільше пилорам у Камінь-Каширському, Маневицькому та Ратнівському районах, втім, зі слів Дмитра Новохатського, охоплення дозволами на викиди в цих районах одне з найменших.

 

Озеро Сірче здавали в оренду незаконно

За інформацією прес-служби волинської прокуратури, державі повернули орендовані підприємцем земельні ділянки загальною площею 97 га в межах Добренської сільської ради, на яких знаходиться озеро Сірче.
Прокуратура наполягала на визнанні незаконними та скасуванні розпоряджень голови Камінь-Каширської райдержадміністрації, визнанні недійсними договорів оренди землі та поверненні в державну власність земель природно-заповідного фонду, оскільки грубо порушені вимоги земельного та природоохоронного законодавства.
Варто зазначити, що надавати такі землі в оренду може лише Кабінет Міністрів України. Незважаючи на це, голова місцевого органу влади передав в оренду для рибогосподарських потреб озеро, яке розташоване в межах території та об’єктів, що перебувають під охороною відповідно до Закону України “Про природно-заповідний фонд”.
Нині земельні ділянки повернуті в державну власність, про що свідчить акт прийому-передачі.
Вживаються заходи щодо внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Підготовлено за повідомленням прокуратури Волині.

 

 

Злодії порізали гарбузи і вибрали насіння прямо на полі

Як свідчить статистика поліції, сьогодні любителі легкої наживи не гребують нічим. Крадуть усе, що не так лежить. Якщо торік від їх набігів масово страждали новобудови у нових масивах міста, з яких викрадали, як правило, будівельний електроінструмент, то цьогоріч дійшло діло навіть до людських полів.
Уявіть собі ситуацію: ви прийшли на свій город чи дачну ділянку, а дбайливо доглянуту протягом літа бульбу, моркву чи капусту вже хтось встиг зібрати. Саме такий прикрий випадок у ніч на минулий понеділок стався із жителькою Каменя-Каширського Світланою К. На полі цієї літньої господині невідомі зловмисники погосподарювали неабияк — порізали навпіл всі гарбузи та вибрали з них насіння, аби потім його висушити та збути. Це ж додуматися треба!

Олесь Федорович.

 

Блискавки атакують район

Із сивої давнини сила блискавки заворожувала людей та викликала в багатьох панічний страх. І не спроста, бо часто її поява на небесах завершується величезним лихом.
До прикладу, як у селі Верхи, де минулого тижня від удару громовиці загорілася дерев’яна господарська будівля. Подія трапилася опівночі. Цілих півтори години знадобилося рятувальникам, аби приборкати вогонь. Варто нагадати, що даний випадок не перший у цьому році. Лише протягом попереднього місяця в районі щонайменше тричі природна стихія стала призвідницею подібних пожеж.
Олександр ПРИЙМАК.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *