Незалежна громадсько-політична газета

Сашко хоче жити

 

Але  його  життя  сьогодні  залежить  від  милосердних людей.   даймо  дитині  надію  і завтра побачити  схід  вранішнього  сонця!

Без имени-1

 наша газета публікує немало інформаційних повідомлень,  у яких читачі просять благодійників допомогти врятувати життя рідної людини, ближнього, колеги… Так, кожна біда по своєму гірка. Та чергова інформація про хвору дитину — 10-річного Сашка Карпука з Видричів — особливо вражає і проймає болем. Хлопчик від народження має цілий “букет” важких недуг. Діагноз згідно з випискою обласної дитячої лікарні звучить так:” Целіакія, фаза стійкої ремісії. Вроджений краніосиностоз по типу синдрому Пфайфера, ускладнений затримкою психічного та мовного розвитку ІІ ст., приглухуватістю, вродженим дакриоцістітом. Реактивний панкреатит. Дизбактеріоз кишківника”. Правду кажучи, звичайній людині важко розібратися в цьому. Тож мама хлопчика Галина Володимирівна розповіла про це так:” У Сашка постійно гнояться очі, біжать сльози. Робили шість разів шунтування. Не допомогло. А зараз гній з очей виділяється з кров’ю. У дитини з дитинства не засвоюється білок. Також не засвоюється їжа. Що з’їсть — так усе і виходить не переварене. Через це не набирає ваги. У нього нестача кальцію, тім’ячко на голові не затверділо, а м’яке, наче в новонародженої дитини, не ростуть зуби, гниють… Лікарі кажуть, що Саша — “унікальна” дитина. З таким діагнозом він один в районі…”

На початку наступного тижня Галина Карпук знову везе сина в обласну дитячу лікарню, де отримають направлення в клініку Охматдит м.Києва. Хлопчик потребує термінових чотири-п’ять операцій. За інших умов хвороба просто здолає дитину. Звісно, що бідна сільська родина опинилася перед проблемою: на згадані операції, лікування, реабілітацію потрібні дуже великі гроші, яких немає. Тож безробітна мама Сашка — Галина Карпук, немічна важкохвора бабуся Марія звертаються до милосердних людей, підприємців, керівників районної влади, трудових колективів підприємств, установ, організацій району, навчальних закладів, віруючих усіх конфесій з проханням допомогти коштами, аби врятувати життя синочка і внука.

Кошти просять переказувати на карту 4627082202130327 у ПАТ КБ “ПриватБанк”.

Петро ТРОФИМЧУК.

 

БЛАГОДІЙНІСТЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *