Незалежна громадсько-політична газета

Поважаймо свої національні символи!

1cc04812bbb315f2d077310fd06bcПатріотичне піднесення в душах і серцях українців після революції Гідності трансформувалося у різного роду акції. Наприклад, у кольори національних барв (синій і жовтий) люди взялися розмальовувати зупинки громадського транспорту, мости, фасади багатоповерхових будинків…

Не меншої популярності і географічного поширення набуло масове вивішування українських прапорів. Що стосується, зокрема Каменя-Каширського, то чи не кожному милують очі жовто-блакитні стяги, якими громадські активісти у дні державних свят прикрашають знову ж таки мости, людні  місця тощо. А ще блакитно-жовтими полотнищами позначені в Камені-Каширському головні напрямки виїзду з міста, як от у бік Ковеля, Ратного, Любешова, Грудок. До речі, одним із таких ентузіастів, який подбав про це, є житель міста Віталій Чурак, про якого ми вже розповідали на сторінках газети.

Однак ніщо на цьому світі не є вічним. Так само з часом під впливом природних факторів псуються (рвуться, вигоряють на сонці) і згадані прапори. Хтось бачить це і мовчки з байдужістю проходить, проїжджає мимо. Але є й такі, кого ця картинка ранить до глибини душі. До таких належитть і житель Каменя-Каширського Іван Наумович Березнюк. Днями він зателефонував до редакції і повідомив буквально таке: “Хотілося б запитати у наших посадовців: чи піднімаєте ви коли-небудь очі, коли йдете чи їдете автомобілем? Я це говорю до того, що, зокрема на виїзді з міста у напрямку Озюрка прапор давно пора замінити або й зовсім зняти. Він має непривабливий вигляд. Нещодавно довелося бачити, як білоруси, які їздять до нас на ринок торгувати, тицяли пальцем і, певно, кепкували з нас. А уявіть, що дехто з них ще й сфотографується на фоні такого національного символу українців і вже у Білорусі продемонструє фото чи відео нашим землякам, яких там є немало. Прошу вас, допоможіть передусім владі відкрити на це очі”.

Так, у чиновників є немало набагато важливіших справ. Хоч, зрештою, влада мала б стежити в тому числі і за тим, про що розповів наш читач. Адже прапор — це наш національний символ, з яким на передніх рубежах на Донбасі наші воїни боронять українську землю від ворога.

Вранці минулого понеділка ми побували у зазначеному читачем місці. До нашого приїзду згаданого прапора уже хтось встиг зняти. Побували ми і на інших напрямках виїзду з міста. Прапори там належного охайного вигляду.

Вивішування прапорів практикують і в селах. Тож сільським головам теж варто звернути увагу, аби на травневі свята десь не залишився поза увагою зіпсований вітром, сонцем прапор. Наприклад, минулої суботи такий стяг нам довелося побачити на околиці села Нуйно з боку Каменя-Каширського.

Петро ПОЛІСЬКИЙ.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *