Незалежна громадсько-політична газета

Чи є корупція у Волинському управлінні лісового господарства?

Волинська облрада просить СБУ та прокуратуру розібратися з корупцією у Волинському управлінні лісового господарства


 

 10 лютого 2016 року Волинська обласна рада підтримала запит першого заступника голови облради свободівця Олександра Пирожика до голови СБУ у Волинській області та прокурора Волинської області  щодо правомірності дій та окремих вказівок начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка.

 Як повідомив Олександр Пирожик, до нього надійшло колективне звернення працівників лісової галузі та громадських активістів, яких турбує стан лісової галузі в Україні загалом та лісовому госпордарстві на Волині зокрема.

 У зверненні йдеться про небезпеку перетворення Держлісагентства України у мегакорупційний орган, який, до того ж, укомплектовується доволі специфічними кадрами. На думку заявників, у цьому відомстві здійснюється підбір глибоко деморалізованих кадрів із багатим кримінальним досвідом.

 Яскравим прикладом цього, зі слів заявників, є висунення та просування з посади тимчасово виконуючого обов’язки на посаду начальника Волинського управління лісового та мисливського господарства – Кватирка Олександра Михайловича, екс-керівника Державного підприємства «Цуманське лісове господарство», проти якого в минулому порушувалися кримінальні справи.

 Із промовистих сумнівних оборудок цього нового начальника ВОУЛМГ – вказівки про незаконне, на думку заявників, зменшення вартості кубометра 1м3 виготовлених держлісгоспами палєтів з 112 євро на 97 євро та давав вказівки, на яку фірму продавати продукцію, чим, на думку заявників, завдані значні збитки держлісгоспам.

 Крім того, унаслідок перевірки правоохоронними органами одного тільки акту виконаних робіт, що стосується будівництва доріг у Ківерцівському районі, з’ясувалось, що підприємством ТзОВ «АРЗУ» було приховано 120-130 тисяч доларів.

 Кількома днями перед цим у ЗМІ з’явилась інформація про незаконні полювання на території Звірівського лісництва у Ківерцівському районі, до якого причетні відомі «одіозні» лісівники області. Восени минулого року подібне спостерігалось на Любомльщині, де один із єгерів «допоміг» застрелити 4-х самців кози, але справу фактично «зам’яли», мовляв, на «кримінал» вона не тягне, бо збитків завдано не було.

У зв’язу з цим Олександр Пирожик просить перевірити факти корупції та, у разі підтвердження, притягнути винних до відповідальності, — повідомляє прес-служба Луцької міської  організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

 

ДАЙДЖЕСТ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *